Genombrott för BrainLit i Nordamerika

Det svenska företaget BrainLit gör ett snabbt genombrott på den nordamerikanska marknaden med flera viktiga beställningar och levererar sin patenterade BioCentric Lighting-lösning till marknadsledare. Systemet, som återskapar det naturliga ljusets kvaliteter inomhus, har på bara några veckor beställts av flera stora företag. 

Bland dessa företag finns: ett $3B stort hälsovårdsföretag, en av de ledande detaljhandlarna i USA med över 1 000 försäljningsställen och flera försäljningsintegratörer, däribland Doeren Sales i Minnesota och Reliable Lighting i Alberta, Kanada. BrainLit har också skapat en upplevelsezon vid Cosentini Associates globala huvudkontor, ett Tetra Tech-företag och ett ledande konsult- och ingenjörsföretag för byggsystem.

BioCentric Lighting är en lösning som BrainLit har utvecklat för att åtgärda den kritiska bristen på tillgång till naturligt ljus och motsvarande störningar i dygnsrytmen, vilket i längden gör inomhusarbete skadligt för vår hälsa. Systemet återskapar de nödvändiga dimensionerna av naturligt ljus, t.ex. intensitet och spektrum, för att stimulera vår biologi under hela dagen. Flera studier visar att dynamiskt ljus förbättrar sömnen och därmed minskar risken för allvarliga hälsoproblem med tiden.

- Nordamerika är en av våra viktigaste marknader och att lyckas i USA är avgörande för oss. Vår vision är att förbättra den allmänna livskvaliteten för användarna av BioCentric-belysning och dessa beställningar uppmuntrar oss inte bara, utan ger oss också viktiga referenser för att komma närmare vår vision, säger BrainLits vd Niclas Möttus Olsson.

BrainLit har sitt säte i Lund, Sverige, och är sedan 2019 även etablerat i New York City. Försäljningskontoret betjänar hela Nordamerika, direkt eller via integratörer. Varje arbetsdag har mer än 15 000 anställda över hela världen glädje av ljussystemet. Av naturliga skäl är de flesta kunderna hittills lokaliserade i Skandinavien, till exempel neonatalavdelningen på Helsingborgs sjukhus, SOS Alarms nödcentral i Stockholm och KHL:s ishockeylag Jokerit i Finland. Installationerna ökar dock snabbt i Skandinavien och även i USA.

För mer information, vänligen kontakta: 

Niclas M. Olsson, VD för BrainLit, 

Telefon: +46 720 255 263

E-post: niclas.olsson@brainlit.com

Om BrainLit 

BrainLit grundades 2012 i Lund av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken. Företaget erbjuder hälsosamma miljöer genom att återskapa dagsljus och personligt anpassat ljus inomhus (BioCentric Lighting™). Hittills har företaget etablerat BioCentric-miljöer för mer än 15 000 anställda hos kunder över hela världen. BrainLit fokuserar starkt på tillväxt och engagerar idag 25 anställda i Lund med dotterbolag i New York och Helsingfors. BioCentric Lighting™ är grunden för företagets lösning, som vilar på fast etablerad forskning och bygger på ett antal patentgrupper. Att förbättra livet för människor med BioCentric Lighting är det långsiktiga målet för BrainLit.

Dela denna artikel

Facebook
LinkedIn