Intense Gym

Intense Gym

Att ljuset är en avgörande faktor för människans hälsa, sömn och prestation är numera välkänt. På kontorsarbetsplatser tar man hänsyn till belysning som en del av arbetsplatsens ergonomi. Men när det kommer till de flesta gym och träningsanläggningar är det dunkelt ljus och mörka väggar som blivit trenden.

Intense Gym valde att gå mot strömmen. Det är den första träningsanläggningen för privatpersoner i Sverige som erbjuder Biocentrisk belysning från BrainLit. Intense Gym grundades av Boris Kuzmic, Jenny Bellander och Jesper Magnusson, tre mycket välkända profiler inom träningsbranschen i Sverige. Tillsammans slog de upp dörrarna på Sveavägen i Stockholm under hösten 2022.

Vi vill att våra medlemmar ska känna sig peppade och må bättre av träningen. Lokalen är en bidragande faktor, den ska andas hälsa och välmående. När vi fick höra talas om BrainLits belysning blev det ett självklart val för oss, berättar Jesper Magnusson, VD på Intense Gym.

Konceptet på Intense innebär att du som medlem kan träna cirkelträning när du vill, helt flexibelt, eftersom ett nytt pass börjar var tionde minut. Under 40 minuter får du ett varierat träningspass som inkluderar både styrke- och konditionsövningar med olika fokusområden. Det finns olika pass att välja mellan i veckoschemat och med en personlig tränare på plats får du hjälp med att nå dina mål.

Bilder med tillstånd från Intense

När vi utvecklade vårt koncept gjorde vi ett hundratal intervjuer med personer som tränar. De allra flesta vill att träningen ska vara så effektiv som möjligt. Men det är också viktigt att träningen är rolig. Du vill känna dig både stark och på bättre humör när du lämnar gymmet, säger Jesper.

Biocentrisk belysning återskapar dagsljus inomhus vilket bidrar till bättre sömn, hälsa och humör. I de flesta miljöer är det också dygnsvarierande. Men möjligheten finns att anpassa ljusinställningarna vid specifika tillfällen för att främja bland annat prestation och koncentrationsförmåga. En sådan inställning är Boost, ett ljus med högre intensitet som gör att du känner dig piggare.

Vi älskar Boost! Under ett 40 minuters långt träningspass är det meningen att du ska ge ditt allt. Därför använder vi den inställningen hela dagen, så att varje medlem som tränar hos oss kan prestera på topp, förklarar Jesper.

Men finns det inte en risk för att ni som anställda har svårt att sova på kvällen?
Nej, gymmet stänger klockan 20 på kvällen vilket ger tränarna gott om tid att komma hem och varva ner på kvällen. Ljuset är en stor fördel för oss. Vi märker stor skillnad när vi hälsar på hos våra branschkollegor, svarar Jesper.

Det är inte bara personalen som är nöjda med det Biocentriska ljuset. Så här säger medlemmen Christian om belysningen:

Jag tycker det är helt fantastiskt med dagsljuset i lokalen! Den supereffektiva träningen och ljuset gör att jag känner mig mycket piggare!

Effektivt, roligt och hälsosamt. Med ett sådant koncept är framtiden ljus för Intense Gym.

Finns det planer på att öppna upp fler studios i andra delar av landet?
Ja, vi har fått bra respons och vi längtar efter att öppna fler studios, avslutar Jesper.

Vill du också träna på Intense? Läs mer på https://inten.se/hem2024

Dela denna artikel

Facebook
LinkedIn