UVEN är nominerad till Build Back Better Awards!

Vi är stolta över att vårt banbrytande automatiska desinfektionssystem, UVEN, har blivit nominerad till det prestigefyllda Build Back Better Awards inom kategorin Lighting Products!

Build Back Better Awards är en spännande satsning som syftar till att hylla innovation, kreativitet, hållbarhet, miljöansvar och samhällsnytta inom byggsektorn samt att göra världen till en bättre plats. Build Back Better-initiativet är dedikerat för att uppmärksamma, belöna och dela idéer och innovationer så att vi alla kan dra nytta av dem.

UVEN är ett helautomatiskt desinfektionssystem som minskar smittspridning och främjar folkhälsan. På 2 minuter inaktiverar den mer än 90% av SARS-CoV-2 (covid), mer än 99% av E. coli och Salmonella på ytor och i luften. UVEN installeras i taket och växlar från vanlig belysning till UVC-ljus när rummet inte används. Avancerad sensorteknik kontrollerar närvaro och desinfektion av rummet.

UVEN är avsedd för frekvent besökta rum med hög smittspridningsrisk, såsom gemensamma toaletter eller omklädningsrum, till exempel på arbetsplatser och i skolor. UVEN har verifierats genom tester vid Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI).

Innovatören bakom UVEN är Tord Wingren, grundare av BrainLit och även en av uppfinnarna av Bluetooth. Under covid-pandemin funderade vi på BrainLit på hur vår kunskap inom belysning kunde bidra till en säkrare miljö. ”Som innovatör blir jag alltid väldigt engagerad i att lösa stora problem, jag blir uppslukad av att hitta lösningar som hjälper många människors hälsa och vardag. UVEN utvecklades i samarbete med Jakob Singvall och forsknings- och utvecklingsteamet. UVEN är inte som våra andra produkter, men precis som den Biocentriska belysningen handlar det om att förbättra folkhälsan”, säger Tord.

Läs mer om UVEN

Read more about Build Back Better Awards

Dela denna artikel

Facebook
LinkedIn