Arjo ingår ett distributionsavtal med BrainLit, ett företag inom belysningsteknik som fokuserar på att förbättra hälsa, välbefinnande och produktivitet.

Logotyp - Varumärke

Arjo har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med BrainLit, det svenska företaget för innovativ belysningsteknik. BrainLits BioCentric Lighting™-system är ett avancerat, feedbackstyrt, självlärande system som skapar naturliga ljusmiljöer som bidrar till ökad hälsa och välbefinnande.

Under det senaste decenniet har den vetenskapliga forskningen gjort stora framsteg när det gäller att förstå det naturliga ljusets avgörande betydelse för vår hälsa och vårt välbefinnande. De negativa effekterna av begränsad exponering för naturligt ljus är omfattande i vårdmiljöer där patienter och boende i allmänhet är försvagade och tillbringar större delen av dagarna inomhus. De negativa effekterna av begränsad exponering för naturligt ljus är många och betydande, bland annat fragmenterade sömnmönster, lägre immunförsvarsaktivitet, ökad fallrisk och kognitiv försämring. 

Genom att samla in data från sensorer som mäter hur mycket ljus en individ utsätts för samt data från individuella hälsosensorer som mäter t.ex. sömnkvalitet, kroppstemperatur, vilopuls, aktivitetsmönster eller hållning, utvecklar BrainLits lösning ett målrecept för ljuset för varje individ och justerar automatiskt ljuskällorna för att ge optimal exponering för naturligt ljus.

- Detta är en spännande möjlighet för oss eftersom vi tar in en helt ny kategori i vår portfölj. Som en partner till vårdgivare för mobilitetsresultat har vi ett holistiskt perspektiv på att lösa våra kunders problem, och BioCentric Lighting är mycket relevant för att förbättra ett antal hälsotillstånd som är kopplade till mobilitet, säger Joacim Lindoff, VD och koncernchef för Arjo.

BrainLits lösningar kommer inledningsvis att inriktas på segmentet för långtidsvård, med början i Nordamerika och Västeuropa.

-Vi uppskattar verkligen detta nya avtal med Arjo. Med Arjos världsomspännande försäljningsnätverk kommer vi att kunna lansera produkter på marknaden som verkligen ligger i framkant när det gäller att förbättra människors hälsa och välbefinnande. Vårdtagare och deras familjer utgör en av de viktigaste användargrupperna för våra kommande produkter, och detta stämmer mycket väl överens med Arjos inriktning. Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med Arjo, säger Niclas M Olsson, VD för BrainLit.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maria Nilsson, VP Investor Relations & Corporate Communications

Telefon: +46 (0)10 335 4866

E-post: maria.nilsson@arjo.com   

Niclas Olsson, VD, BrainLit

Telefon: + 46 720 255 263

E-post: niclas.olsson@brainlit.com

Om Arjo

På Arjo är vi engagerade i att förbättra vardagen för människor som lider av nedsatt rörlighet och åldersrelaterade hälsoproblem. Med produkter och lösningar som säkerställer ergonomisk patienthantering, personlig hygien, desinfektion, diagnostik och effektivt förebyggande av trycksår och venös tromboembolism hjälper vi yrkesverksamma i alla vårdmiljöer att kontinuerligt höja standarden för säker och värdig vård. Arjo har cirka 6 000 anställda över hela världen och kunder i över 100 länder. Under 2019 uppgick Arjos försäljning till cirka 8,9 miljarder kronor. Arjo är noterat på Nasdaq Stockholm och har sitt huvudkontor i Malmö. Allt vi gör gör vi med människan i fokus. www.arjo.com

Om BrainLit

BrainLit grundades 2012 i Lund av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken. Företaget erbjuder hälsosamma miljöer genom att återskapa dagsljus och personligt anpassat ljus inomhus (BioCentric Lighting™). Hittills har företaget etablerat BioCentric-miljöer för över 10 000 anställda hos kunder över hela världen. BrainLit fokuserar starkt på tillväxt och engagerar idag 25 anställda i Lund med dotterbolag i New York och Helsingfors. BioCentric Lighting™ är grunden för företagets lösning, som vilar på fast etablerad forskning och bygger på ett antal patentgrupper. Att förbättra livet för människor med BioCentric Lighting är det långsiktiga målet för BrainLit. www.brainlit.com

Dela denna artikel

Facebook
LinkedIn