BrainLit delar patent för UV-desinfektion

Artikel ursprungligen skriven på svenska av Emiliano Strauss på Rapidus - Läs artikeln på svenska

BrainLit väcker liv i en tidigare oanvänd del av sin patentportfölj för ett UV-ljussystem som kan döda virus och bakterier.

Företaget från Lund söker nu partners i USA som snabbt kan lansera produkten på den globala marknaden.

- Vi skapar hälsosamma miljöer med hjälp av ljus. År 2017 lämnade vi in en patentansökan för en kombination av hälsosamt ljus och UVC-strålar som är skadliga för virus och bakterier. 

UV-ljuset delas in i olika kategorier beroende på våglängd, och UVC-strålarna som BrainLit använder är de med den kortaste våglängden. Att UVC-ljus kan döda virus och bakterier är ingen nyhet, inte heller att det är skadligt för människor. BrainLits system bör därför endast aktiveras där och när det är säkert, med hjälp av sensorer som känner igen tomma områden. 

Vi letar nu efter nya områden för vår teknik och är beredda att dela med oss av våra patent till dem som snabbt kan nå marknaden. Vi vill inte dra nytta av krisen och har flera pågående diskussioner i USA med stora aktörer. Det kommer sannolikt att ske en nedläggning inom en snar framtid, säger BrainLits VD.

Dela denna artikel

Facebook
LinkedIn