Sehlhall Fastigheter testar banbrytande teknik för att minska smittspridning på vård- och omsorgsboenden

PRESSRELEASE

BrainLit AB, en global ledande leverantör av hälsosam dygnsvarierande belysning är stolta över att kunna meddela att Sehlhall, Sveriges ledande utvecklare och ägare av hållbar, social infrastruktur, är pilotkund för BrainLits revolutionerande desinfektionssystem. Systemet, som går under namnet UVEN, kombinerar belysning och automatiserad desinfektion i en kompakt, lättinstallerad takenhet. Samarbetet mellan BrainLit och Sehlhall representerar ett betydande steg framåt för att skapa säkrare och mer hygieniska miljöer i gemensamma utrymmen.

BrainLits UVEN utnyttjar banbrytande teknik för att tillhandahålla effektiva och automatiska desinfektionslösningar. Genom att utnyttja egenskaperna hos UVC-ljus inaktiveras effektivt bakterier, virus och andra patogener i både luft och på ytor. Denna innovativa teknologi säkerställer hälsosamma miljöer genom en noggrann och konsekvent desinfektion samtidigt som behovet av manuellt arbete minimeras.

Sehlhall fokuserar på att skapa och förvalta moderna, säkra och hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Genom att utforska potentialen hos BrainLits UVEN-teknologi, siktar Sehlhall på att erbjuda teknik för att ytterligare reducera smittorisker för boende, personal och besökare.

-Vi tror att investeringar i avancerad teknik är avgörande för att tillhandahålla en hälsosam, säker och ren miljö i våra omsorgsfastigheter. BrainLits UVEN-teknik stämmer väl överens med vårt engagemang för innovation och trygghet. Vi ser fram emot att se de fördelar den kan ge våra omsorgsboenden, säger Dan T. Sehlberg, VD på Sehlhall.

BrainLit är fortsatt engagerad i att revolutionera belysningsindustrin genom att kombinera banbrytande teknologi och vetenskaplig forskning för att skapa hållbara och hälsosamma miljöer. Pilotprojektet med Sehlhall är ytterligare en milstolpe i utvecklingen av innovativa lösningar för en hälsosammare, säkrare och bekvämare miljö.

-Vi på BrainLit är otroligt entusiastiska över att samarbeta med Sehlhall i deras strävan att utforska banbrytande desinfektionslösningar och marknadsledande innovation. UVEN representerar framtiden inom automatiserad desinfektion, och detta partnerskap visar den enastående effektiviteten och mångsidigheten hos vår banbrytande teknologi, likaså Sehhalls engagemang för säkerhet, säger Kyle Harris, VD för BrainLit.

Sehlhall ska nu testa och analysera UVENs prestanda i olika miljöer och scenarier i sina fastigheter, till att börja med på sitt huvudkontor i Stockholm. BrainLit har etablerat ett nära samarbete med Sehlhalls medarbetare för att säkerställa sömlös integration och optimalt utnyttjande av systemet.

UVEN har säkerställts genom rigorösa tester på Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI). Produkten har genomgått dokumenterade tester och är säkerhetsklassad (UL/CE) samt certifierad för både den amerikanska och europeiska marknaden.

För mer information om BrainLit AB och deras innovativa belysningslösningar, besök www.brainlit.com eller kontakta: Ulf Attevik, SVP Product Management & Marketing, ulf.attevik@brainlit.com eller 070 140 63 63.

Om BrainLit
BrainLit är en global ledare inom avancerade belysningslösningar och banbrytande inom området Biocentrisk (dygnsvarierande) belysning. Genom att kombinera spetsteknologi och vetenskaplig forskning skapar BrainLit lösningar som främjar hälsa, välbefinnande och produktivitet i alla miljöer. BrainLits innovativa produkter och tjänster är designade för att förbättra den biologiska effekten av ljus, vilket leder till förbättrad hälsa, prestation, sömn och övergripande livskvalitet.

Om Sehlhall
Sehlhall skapar och förvaltar moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Sverige står inför demografiska utmaningar med ett växande underskott på olika samhällstjänster som förskolor, gruppbostäder och vårdboenden. Dessa utmaningar vill Sehlhall med engagemang, kunskap och erfarenhet bidra till att lösa
.

Dela denna artikel

Facebook
LinkedIn