Tappara, Nokia Arena

Ökad prestation med hjälp av hälsosam belysning

Tapparas omklädningsrum och gym i det nyöppnade Nokia Arena är utrustade med BrainLits BioCentric Lighting, vilket ger en upplyftande känsla samtidigt som det främjar lagmedlemmarnas välbefinnande och prestationsförmåga.

Lagets hälsa kommer först för Tappara

I lagsporter är framgång ett resultat av varje enskild individ. Individens välbefinnande och humör är därför mycket viktigt. Spelare i Tappara drar nytta av högkvalitativ coachning och toppmoderna träningsmiljöer. 

Tapparas omklädningsrum i Nokia Arena, med BioCentric Lighting™
Tapparas omklädningsrum i Nokia Arena, med BioCentric Lighting™

Enligt Tapparas vd Mika Aro ger "BrainLits energigivande belysning de bästa möjliga förutsättningarna för idrottare." Tränaren Jukka Rautakorpi betonar också själva känslan som ljuset ger - "Det finns en positiv känsla så fort man kommer in." Se intervjun där Aro och Rautakorpi talar om de faktorer som påverkade valet av BrainLits belysning och fördelarna för laget.

Segerns anatomi

Topplag som Tappara fokuserar på att vinna. Idrottsprestationerna mäts och övervakas ständigt. Mätresultaten används för att balansera träning, coachning, näring och återhämtning. För spelare som är vana vid ett disciplinerat liv, är hälsosam belysning ett enkelt tillägg för att stödja träningen. Spelarna behöver inte göra någonting, belysningen tänds automatiskt när de kommer in i lokalen och optimeras för att passa tid på dygnet och situationen. BrainLits belysningslösningar är nu en integrerad del av Tapparas anläggningar. 

"BrainLits energigivande belysning ger de bästa möjliga förutsättningarna för idrottare."

Mika Aro, VD för Tappara

Förutom Tapparas omklädningsrum finns BrainLits BioCentric Lighting i gymmet, servicerum och medicinska faciliteter. Utöver laget används ljuset också av tränarna och fastighetsskötarna. Totalt täcker lösningen mer än 400 m2 och används av ungefär 50 personer.

Läs mer om att använda BioCentric Lighting™ inom sport

Tapparas omklädningsrum i Nokia Arena, med BioCentric Lighting™
Tapparas omklädningsrum i Nokia Arena, med BioCentric Lighting™

Du kanske gillar

Dela denna artikel

Resurser