Helsingborgs sjukhus

Klinik - Medicin

Två år efter att Biocentrisk belysning installerades på neonatalavdelningen på Helsingborgs sjukhus gjordes en undersökning bland personalen. Resultatet jämfördes med en identisk undersökning som gjordes innan avdelningen flyttade in i sina nya lokaler, som nu är utrustade med Biocentrisk belysning. Och resultaten var entydiga: sömnen hade förbättrats och frekvensen av ögonbesvär minskade.

- Resultaten var mycket positiva, med mindre problem med ögonen och mindre huvudvärk, över hela linjen. Personalen anser att deras nya arbetsmiljöer är bra för deras hälsa och välbefinnande. Inte bara ljuset - utan framför allt ljuset! säger Annika Rosén, enhetschef där neonatalavdelningen ligger.

Enkäterna bestod av 30 olika frågor om personalens hälsa och upplevelser av arbetsförhållandena. Det är anmärkningsvärt att varje enskild kategori pekar på en förbättring efter att Biocentrisk belysning installerades. Problemet med huvudvärk som stannade kvar hos personalen även under lediga dagar hade helt försvunnit.

- Det är därför BrainLit finns. Naturligtvis vill vi växa som företag, men anledningen till att företaget finns är att förbättra hälsan och välbefinnandet hos våra kunders anställda. Att kunna hjälpa för tidigt födda barn, deras föräldrar och den personal som tar hand om dem är en fantastisk känsla, säger BrainLits vd Niclas Möttus Olsson.

Dela denna artikel

Facebook
LinkedIn