Jokerit

Idrottsplats - Boxning

Klubben Jokerit i Kontinental Hockey League (KHL) är en av de första idrottskunderna att installera Biocentrisk belysning från BrainLit i sina omklädningsrum. Biocentrisk belysning ger idrottare en rad prestationsfördelar vid träning, matchförberedelser och återhämtning.

Som en av de ledande europeiska hockeyklubbarna är Jokerit alltid angelägna om att hitta innovativa sätt att förbättra sina spelares prestationer med hjälp av toppmodern utrustning och teknik i sin träningsanläggning och arena. Deras ledning och tränare ser BrainLit som ett naturligt sätt att maximera prestationen för sina idrottare.

Lindrar jetlag för idrottare

- Vikten av återhämtning inom toppidrotten är mycket stor och vi vill alltid ge våra spelare de bästa förutsättningarna för att lyckas. Med ny teknik kan vi lindra den stress som spelarna utsätts för under lång tid. KHL reser mellan olika tidszoner, så det är en stor påfrestning på matcher och träning också. Med Biocentrisk belysning återvänder vi snabbare och det har genast haft en positiv inverkan på spelarna", säger Jari Kurri, ordförande för Jokerit.

- Vi tror att BrainLit snabbt kommer att bli en standard, en "must-have" för idrottsanläggningar på elitnivå runt om i världen.

BrainLits lösningar efterliknar naturligt dagsljus för att ge positiva effekter på dygnsrytmen hos enskilda idrottare. Biocentrisk belysning använder sensorer och belysningsrecept, baserat på dagsljusbehovet hos individer, arbetsgrupper eller idrottslag. Nyligen lanserade BrainLit AB sitt nya finska dotterbolag BrainLit Sport för att ta sig in på den globala idrottsmarknaden och introducera en unik plattform.

Ett måste i träningslokaler

Vi tror att BrainLit snabbt kommer att bli en standard, en "must-have" för idrottsanläggningar på elitnivå runt om i världen. Detta kommer att bli en viktig del av arkitekturen i alla träningsanläggningar, arenor och stadions i världsklass, konstaterar Mika Sulin, styrelseordförande för BrainLit Oy, det finska dotterbolaget som förvaltar BrainLits sport- och fitnesssektor. 

Naturligt ljus är den viktigaste externa synkronisatorn för den cirkadiska rytmen i människokroppen. Forskning visar att en balanserad cirkadisk rytm har en positiv inverkan på människans prestationer, särskilt genom att förbättra sömnkvalitet, vakenhet, immunförsvar, energi och allmänt välbefinnande. Det finns ett snabbt växande intresse inom idrottsindustrin för att använda ljus för att förbättra idrottslig prestation.

Dela denna artikel

Facebook
LinkedIn