BrainLit - ny VD

Niclas Olsson.

Från och med den 2 maj är Niclas Möttus Olsson ny VD för BrainLit, företaget bakom BioCentric Lighting™. Niclas har en mycket omfattande internationell erfarenhet främst från Life Science och Health Care-branschen. Han har haft ledande befattningar i Asien och USA och flyttade nyligen tillbaka till Sverige med sin familj.

BrainLit är fortfarande ett ungt företag med en mycket lovande framtid framför sig. För att ta ett steg framåt och göra BrainLit verkligt internationellt sökte vi efter en ledare från 2000-talet med dokumenterad erfarenhet av försäljning och marknadsföring samt ett omfattande internationellt nätverk, när vår nuvarande vd Ofelia Madsen bestämde sig för att sluta. När Niclas namn dök upp tyckte vi verkligen att det var en perfekt matchning, säger Mats Leifland, styrelseordförande på BrainLit.

"Att anta utmaningen och göra BrainLit till ett globalt företag var ett erbjudande som var alldeles för lockande för att tacka nej", säger Niclas. BrainLit har en så stor potential att bli världsledande i branschen och kan hjälpa människor att må bättre och hålla tillbaka flera av den moderna världens sjukdomar", fortsätter Niclas.

BrainLit startade 2015 och har flera framgångsrika installationer i skolor, på sjukhus, i konferensrum m.m. och har nyligen börjat sin internationella expansion genom installationen på Sveriges generalkonsulat i Hongkong.

"Vi har mycket höga ambitioner med BrainLit och med Niclas vid rodret är jag övertygad om att vi kommer att utvecklas som vi hoppas och att vi kommer att nå våra ambitiösa tillväxtmål", avslutar Mats.

Dela denna artikel

Facebook
LinkedIn