BrainLit onnittelee Leijonia!

Huhhuh Leijonat minkä teitte! Ensin olympiakulta, ja nyt sitten tämä! Maailmanmestaruus kotikisoissa kotiyleisön silmien edessä. Me BrainLit -tiimissä olemme eläneet kisoja matsi kerrallaan kuten muukin jääkiekkokansa Katsomossa paikan päällä jännittäen ja kotikatsomossa kämmenet hikoillen. Ja sitten vielä finaali: Tilanteen muuttuessa 3-1 johdosta 3-3 tasapeliin pohdimme miten Leijonalauman henkinen kantti kestää jatkoajan. Ja kestihän se – Leijonat voittivat MM-kultaa!

Koko joukkueen voitto

Kun analysoimme Leijonien pelejä, nousee esille taustajoukkojen merkitys. Jukka Jalonen tiimeineen on luonut joukkueen ja tukitiimin, joka on vailla vertaansa. Yhdessä mahdollistetaan paras mahdollinen viretila. On myös selvää, että jokainen pelaaja on sitoutunut yhdessä tekemiseen – voittamiseen ja häviämiseen.

Ei ole helppoa luotsata joukkuetta, jonka kokoonpano muuttuu kisojen kuluessa. NHL -pelaajien mukaantulo ”kesken kaiken” ei kuitenkaan sotkenut joukkuetta tai peliä, vaan vei sen uudelle tasolle. Maalitilastoja katsellessa on selvää, että NHL -vahvistusten, kuten Mikael Granlundin merkitys joukkueelle oli tärkeä. Granlund oli vedossa, kun Suomi kohtasi Latvian vain päivää sen jälkeen, kun hän oli lentänyt Suomeen. Aikaerorasituksesta huolimatta peli kulki alusta alkaen – ja tärkeitä maaleja tuli, kun niitä eniten tarvittiin. Voitto ei kuitenkaan ollut yksittäisten pelaajien show, vaan koko joukkueen voitto!

Ihanaa Leijonat Ihanaa

MM-kisat olivat myös BrainLit -tiimille aikamoinen ponnistus. Olimme Tampereen Nokia Areenalla käytännössä koko kisojen ajan varmistamassa se, että kaikki toimii pukuhuoneissa ja huoltotiloissa niin kuin pitääkin. Samalla pidimme huolen siitä, että olemme vastaamassa kysymyksiin valaistuksen vaikutuksista esimerkiksi huippu-urheilijoiden viretilaan, aikaerorasituksesta palautumiseen ja peleihin valmistautumiseen. Uskoimme että kun pelaajat, valmentajat ja joukkueiden johto kokevat BrainLit BioCentric LightingTM -hyvinvointivalaistuksen käytännössä, ratkaisu ”myy itse itsensä”. Tulitukea saimme toki ex-Jokeripelaajilta ja Tapparan ja Ilveksen pelaajilta, joilla on omakohtaista kokemusta aiheesta. Ja tietysti BrainLit -asiantuntijapaneeliin kuuluvalta Leijonien fysiikkavalmentajalta Hero Malilta.

Ennen kisoja toivotimme kaikille joukkueille tasapuolisesti onnea peleihin! Toivoimme myös, että Suomi voittaa – ainakin Ruotsin! No. Suomi voitti, mutta Ruotsille koimme karvaan tappion. Mutta huikea voitto Kanadasta ja MM-Kulta kotikisoissa oli Leijonilta uskomattoman hieno veto. Nyt on aika keskittyä juhlimiseen. Kiitos Leijonat! Teitte sen mitä toivoimme – ja enemmänkin!

Share this story

Facebook
LinkedIn