BrainLit®

BrainLit - ny VD​

2 Maj 2019

Niclas Möttus Olsson är ny VD för BrainLit sedan maj 2019. Niclas har en omfattande internationell erfarenhet inom life science och healthcare sektorn. Efter ett flertal verkställande positioner i både Asien och USA har Niclas nyligen flyttat tillbaka till Sverige med sin familj.

“BrainLit är fortfarande ett nytt företag med en lovande framtid. För att nå vår ambition i att placera BrainLit på den internationella marknaden letade vi efter en nytänkande ledare med erfarenhet av försäljning, marknadsföring och ett omfattande internationellt nätverk, då vår tidigare VD Ofelia Madsen valde att lämna. Niclas blev ett självklart val”,  säger Mats Leifland, styrelseordförande i BrainLit.

“Att få möjligheten att ta sig an utmaningen att göra BrainLit globalt var ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till”, säger Niclas. “BrainLit har en sådan stor potential att bli världsledande inom branschen och få människor att må bättre och förebygga ett flertal sjukdomar”, fortsätter Niclas. 

BrainLit har sedan år 2015 genomfört framgångsrika installationer i skolor, sjukhus, konferenslokaler och mycket mer. Nyligen har bolaget påbörjat dess internationella expansion genom installationen vid Sveriges Generalkonsulat i Hong Kong.

“Vi har väldigt höga ambitioner med BrainLit, och med Niclas som ny VD vet jag att vi kommer att utvecklas och nå våra höga mål”, avslutar Mats.

Vill du veta mer?

Upplev naturligt ljus inomhus med BrainLits dynamiska BioCentric Lighting™ system.

BrainLit® -produkter och -tjänster är inte avsedda att diagnostisera, behandla eller förhindra medicinska tillstånd. BrainLit® ansvarar inte för några hälsorelaterade beslut som tas av användaren, inklusive sjukvårdspersonal när de använder BrainLit® -produkter och -tjänster.