Grand Hotel Lund

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä

Grand Hotel Lund on ollut Ruotsin kuuluisan akateemisen pääkaupungin maamerkki siitä lähtien, kun se rakennettiin vuonna 1899: Lundissa, BrainLit:n kotikaupungissa. Johtaja Maria Paulssonin, jonka perhe on kuratoinut arvostettua hotellia lähes 40 vuoden ajan, visiona on restauroida rakennus sen yli sata vuotta sitten vallinneeseen kuntoon ja valita samalla muutamia, valikoituja nykyaikaisia innovaatioita pysyäkseen ajan tasalla. Näistä yksi on BioCentric Lighting, joka on hiljattain asennettu asiakkaille tarjottaviin kolmeen kokoustilaan.

"Näin BioCentric Lighting -ratkaisun ensimmäisen kerran Hotel Skansenissa Båstadin rannikkokaupungissa ja pidin sitä erittäin mielenkiintoisena. Sitten tutustuin siihen lähemmin BrainLit:n toimistossa, joka sijaitsee huippumodernissa The Spark -rakennuksessa täällä Lundissa. Se antoi erikoisen vaikutelman, rakennuksen ulkopuolelta se näytti lähes fosforisoivalta, mutta sen sisällä kirkkaat valot olivat niin miellyttävät. Sitten mietin, miltä se tuntuisi Grand Hotelin vanhanaikaisessa ympäristössä", Maria Paulsson kertoo.

Uusi teknologia ja perinteiden säilyttäminen

BioCentric Lighting -huipputeknologian ja sen paneelivalojen ja spottivalaisimien yhdistelmän asentaminen historiallisiin tiloihin osoittautui epätavalliseksi haasteeksi Grand Hotel Lundin johdolle ja BrainLit:n tiimille. Piraten, "Merirosvoksi", paikallisen kirjailijan Frithiof Nilsson Piratenin mukaan nimetty auditorio oli kalustettu 1980-luvulla, joten se ei ollut kovin ongelmallinen. Mutta yhdistetty kokous- ja juhlasali Lukas, jossa pintamateriaalina oli laastimainen kalkki-kipsiseos ja kattokruunut, oli aivan toinen juttu.

- Jotain puuttui: itse kokoushuoneiden laitteet. Valaistus on ratkaisevan tärkeä, mutta kukaan ei pohdi, kuinka tärkeä se oikeastaan on.

"Sisustusarkkitehtimme Eva Nyström ja BrainLit:n tiimi pitivät tapaamisen, jossa he esittelivät valaisimia ja saivat hänet ajattelemaan, että kyllä, voimme saada tämän toimimaan. Hotellin historiallisen tunnelman säilyttäminen on meille hyvin tärkeää. Viimeisen puolen vuosikymmenen aikana kokousalalla on yritetty keksiä luovia kokoustiloja aivoriihien luomiseksi. Asiakkaamme ovat tyylikkäisiin pukuihin pukeutuneita insinöörejä, emme aio sijoittaa heitä pehmopallotuoleihin, vaan kohtelemme sekä heitä että tilojamme kunnioittavasti", Maria Paulsson sanoo.

Grand Hotel Lund sijaitsee 100 metrin päässä Ruotsin kolmanneksi suurimmalta keskusasemalta. Yli vuosisadan jälkeen on selvää, että asiakkaat rakastavat ympäristöä, rakennusta ja tunnelmaa. Ja nykyinen keittiö on kuuluisa, ja asiakkaat koko Etelä-Ruotsista ja Tanskasta kokoontuvat ruokasaliin. Mutta puitteista huolimatta, yhden tai useamman kokonaisen päivän kestävät konferenssit ovat haaste valtuutetuille.

Konferenssivieraiden pitäminen valppaana

"Jotain puuttui: itse kokoushuoneiden laitteet. Valaistus on ratkaisevan tärkeä, mutta kukaan ei pohdi, kuinka tärkeä se oikeastaan on. Astut huoneeseen ja huomaat miellyttävän tuoksun ja mukavan ympäristön – ja sitten alkaa itse konferenssi. Jos valo on riittämätön, silmäsi väsyvät jonkin ajan kuluttua ja alat menettää keskittymiskykyäsi. Saatat alkaa syyttää kaikkea raskaasta lounaasta tuolin täytteeseen – mutta et valoa!" Maria Paulsson selittää.

- Toiminnan yksinkertaisuus BioCentric Lighting -järjestelmän asennuksen jälkeen oli varmasti ratkaiseva tekijä.

Valaistuksen laatu ja sen vaikutus konferenssin osanottajiin ei kuitenkaan ollut ainoa ratkaiseva tekijä. Myös järjestelmän käytön yksinkertaisuus oli tärkeä tekijä, kun päätös BioCentric Lighting -järjestelmän asentamisesta tehtiin. Huolimatta itse Grand Hotelin perinnöstä organisaatio on melko ohut, eikä teknistä tukea ole saatavilla 24/7.

"Sen piti olla "plug and play". Hotellihenkilöstö ei ole kovin ammattitaitoista tietotekniikan alalla, vaan tarkoituksemme on tarjota palveluja muille. Seisoskeleminen, nappien paineleminen sattumanvaraisesti ja todellisen tuen saapumisen odottaminen on meille kaikille hirvittävän stressaavaa. Toiminnan yksinkertaisuus BioCentric Lighting -järjestelmän asentamisen jälkeen oli varmasti ratkaiseva tekijä. Se ja että BrainLit on paikallinen Lundilainen yritys – en ole varma, olisimmeko tehneet tätä asennusta ilman paikallista kumppania", Maria Paulsson sanoo.

Hanke kesti 18 kuukautta ideasta todellisuuteen, ja se vauhdittui vuoden 2020 alussa. Hanke suunniteltiin toteutettavaksi kevätlomalla helmi-maaliskuun vaihteessa, jolloin konferensseja oli suunniteltu vähän. Huolimatta siitä, että koronapandemia käytännössä vähensi konferenssien ja kokousten määrän nollaan, asennus eteni suunnitellusti.

Hybridikokoustilat

"Tuolloin investointi tuntui taakalta, koska kukaan ei vielä tiedä, onko konferenssibisnes enää koskaan entisensä. Mutta tekemättä jättäminen ei ollut vaihtoehto. Nyt vain 49 ihmistä saa kokoontua, joten olemme tehneet Piratenin auditoriosta hybridikokoustilan. Uskon vakaasti hybridikokouksiin, joissa 49 ihmistä on yleisössä ja muut osallistuvat etänä verkon yli. BrainLit:n täydellinen valo on tärkeä tekijä livestreamin laadun kannalta", Maria Paulsson sanoo.

Grand Hotel ei ehkä ole vielä valmis BioCentric Lighting -asennustensa kanssa. Nyt Maria Paulsson on suunnannut katseensa vastaanottoalueeseen ja keittiöön.

"Henkilökuntamme työskentelee aamuvarhaisesta myöhään iltaan. Kuvittele työskentelyä siinä ympäristössä tällä valaistuksella!" hän päättää.

Saatat olla kiinnostunut myös

Jaa tämä tarina

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä

Lähteet ja materiaalit