Tehosta hyvinvointiasi Bethany Kokaian kanssa

Joogan juuret

Oletko koskaan harkinnut mindfulnessia? Tässä kuussa BrainLit on tavannut Bethany Kokaian, Malmössä, Ruotsissa sijaitsevan Yoga Roots -studion perustajan ja osaomistajan. Bethany Kokaia, jolla on kokemusta sekä rahoitus- että hyvinvointialalta, on johtanut useita yritysten työhyvinvointihankkeita, joissa keskitytään mindfulnessiin työssä - jota kutsutaan mindfulness@work-sarjaksi. Lue haastattelusta todella hyviä neuvoja siitä, miten voimme hyötyä mindfulnessin sisällyttämisestä jokapäiväiseen elämäämme!

Hei, Bethany! Kerro hieman itsestäsi ja siitä, miten kuulit BrainLitistä?

Olen kotoisin Yhdysvalloista ja kasvoin Floridassa. Varttuessani kilpailin vesiurheilussa ja löysin joogan lajini ristiinkoulutukseksi. Yliopiston jälkeen siirryin työskentelemään kokopäiväisesti yhdessä suurimmista kirjanpito- ja konsulttiyrityksistä. Tällaisen intensiivisen työajan vuoksi joogasta tuli valtava osa henkisen ja fyysisen tasapainon ylläpitämistä elämässäni. Muutin Ruotsiin vuonna 2013 nykyisen aviomieheni kanssa ja työskentelin Kööpenhaminassa, kun päätin opiskella maisteriksi Lundissa. Opiskeluaikana aloin opettaa joogaa yliopiston kellaritiloissa ja huomasin todella, miten hyödyllinen harjoitus voi olla - oppilaideni silmien hehku ei ollut mitään verrattuna siihen, mitä olin kokenut työskennellessäni yritysmaailmassa. Siitä lähtien tiesin haluavani työskennellä terveyden ja hyvinvoinnin parissa auttaakseni ihmisiä löytämään tämän sisäisen kipinän, jonka voi saavuttaa jooga- ja mindfulness-harjoituksista. Vähän sanottuna - olin koukussa.

Kuulin Brainlitistä mieheltäni, ja olen nähnyt Alvenin lampun Grand Hotel Lundissa. Kun otit yhteyttä osallistuttuasi Mindfulness @Work -luennolleni, ajattelin, että olisi todella mielenkiintoista puhua lisää siitä, miten mindfulnessin, joogan ja valon hyvinvointihyötyjä voidaan sovittaa yhteen.

Sinulla on ollut todella uskomaton matka, joka alkoi ammattimaisesta vesiurheilusta Floridassa, päätoimisesta kirjanpitäjän työstä Ruotsiin muuttoon ja oman joogastudion pyörittämiseen. Mitkä ovat olleet keskeisiä kokemuksiasi näillä eri aloilla, ja miten uskot hyvinvoinnin vaikuttaneen elämääsi näissä elämänvaiheissa?

On käynyt ilmi, että liike-elämässä työskentely ja oman yrityksen johtaminen - kyllä, joogastudio on yritys 🙂 - eivät ole kovinkaan erilaisia. Keskeinen ote yritysmaailmassa työskentelystä on työhyvinvoinnin merkitys. Toki moni asia on muuttunut viimeisen 10 vuoden aikana, mutta monissa yrityksissä ei edelleenkään suhtauduta kovin käytännönläheisesti työ- ja yksityiselämän tasapainoon ja hyvinvointiin. On niin monia yksinkertaisia tapoja sisällyttää hyvinvointi osaksi työpäivää - eikä se maksa lainkaan paljon aikaa - mutta sen sijaan se voi tuoda niin paljon lisäarvoa sekä työntekijälle että työnantajalle. Ajattele keskittymisen ja tehokkuuden lisääntymistä työpaikalla, ja lisäksi mindfulnessilla on uskomattomia etuja yksilön yleiseen terveyteen. Tiesitkö, että käytämme noin 47% ajastamme ajattelemalla jotakin muuta, mitä jo teemme? Ja mindfulness voi auttaa siinä!

Harjoittelu ja kilpaileminen urheilun parissa vaikutti suuresti päättäväisyyteeni ja keskittymiskykyyni sekä henkiseen rauhallisuuteeni paineen alla - ja tietysti jooga oli iso osa tätä ristiin harjoittelua ja henkistä "peliä" kilpailuja varten.

Nyt pandemian jälkeisenä aikana on suurta kiinnostusta oppia lisää mindfulnessista ja siitä, miten sitä voidaan soveltaa sekä työpaikalla että jokapäiväisessä elämässä.

Haluaisimme kuulla lisää Well-being @ Work -hankkeistanne!

Tämä on lempiaiheeni tällä hetkellä - kerron mielelläni lisää! Juuri nyt työskentelen melko usein mindfulnessin aiheen parissa työpaikoilla - kutsun tätä Mindfulness @ Work. Tällä hetkellä työskentelen eri yritysten kanssa, johdan työpajoja tiimeille, johtoryhmille ja työhyvinvointialoitteille. Tulevina kuukausina luennoin myös erilaisille yksityisille organisaatioille, yrittäjä- ja johtoryhmille sekä joogakonferenssille Ruotsissa. Olen myös rakentamassa yhteistyötä Lundin yliopiston tutkimusryhmän kanssa tämän aiheen ympärille. Sanomattakin on selvää, että tänä pandemian jälkeisenä aikana on suurta kiinnostusta oppia lisää mindfulnessista ja siitä, miten se voidaan sisällyttää sekä työpaikoille että jokapäiväiseen elämäämme.

Hankkeet rakentuvat yleensä niin, että ne antavat johdatuksen mindfulnessiin ja murtavat stereotypioita siitä, mitä monet ihmiset odottavat mindfulnessin olevan. Tästä lähtökohdasta käsin tutkimme, miten voimme sisällyttää tämän harjoituksen arkirutiineihimme helpolla tavalla mindful-työpäivän puitteiden avulla. Ja helppous on tässä avainsana - monet ihmiset odottavat, että mindfulnessin harjoittaminen on hyvin vaikeaa - mutta yhden työpajani jälkeen keskeinen viesti on, että on olemassa hyvin yksinkertaisia tapoja, joilla voimme aloittaa huomenna ja luoda tavan kehittää mindfulnessia päiviimme. Ja voi olla tapoja, joilla olet jo nyt mindful, etkä edes tajunnut sitä!

Tunti Yoga Rootsissa Malmössä

Mikä on yleinen väärinkäsitys, joka ihmisillä on mindfulnessista?

Että harjoitellaksemme tietoisuutta meidän on istuttava tuntikausia! Mindfulness on huomion kiinnittämistä tarkoituksella - hetkessä - ja se voi tapahtua periaatteessa mitä tahansa tehdessäsi. Ei vain istuessasi paikallasi ja meditoidessasi (mutta sekin on hyvä tapa harjoitella).

Voisitko mainita joitakin etuja, joita mindfulnessin harjoittelusta voi seurata?

Yksilötasolla mindfulness-harjoitus voi auttaa lisäämään energiatasoa, keskittymiskykyä ja keskittymistä, vähentämään ahdistusta ja stressiä, parantamaan muistia ja tietoisuutta, irrottautumaan tavanomaisista reaktioista ja malleista sekä parantamaan yleistä terveyttä ja hyvinvointia - vain muutamia esimerkkejä mainitakseni.

Työhön liittyvien vaikutusten osalta voidaan havaita parantunut päätöksenteko ja viestintä, parempi selviytyminen stressaavista tapahtumista, lisääntynyt itseluottamus, parempi ongelmanratkaisu, lisääntynyt keskittyminen, myönteinen johtajuuskäyttäytyminen - kaikki nämä ovat valtavia etuja organisaation näkökulmasta. Ja nämä ovat vain muutamia niistä hyödyistä, joita on havaittu mindfulnessia työelämässä koskevan vähäisen tutkimuksen perusteella.

Miten jooga ja mindfulness liittyvät toisiinsa?

Selittääkseni tämän minun on määriteltävä lukijalle mindfulness. Mindfulness voidaan ajatella tarkoituksellisena tarkkaavaisuutena. Kyse on siitä, että olemme täysin läsnä, missä ikinä olemmekin ja mitä ikinä ympärillämme tapahtuu. Kun puhun mindfulnessista, puhun mindfulnessista kahdessa harjoittelukategoriassa - 1. epävirallisella tasolla ja 2. virallisella tasolla - molemmat menetelmät ovat yhtä tärkeitä "mindfulness-lihaksemme" harjoittelemiseksi. Ensinnäkin voimme harjoitella mindfulnessia epävirallisesti monin tavoin - vain kiinnittämällä huomiota tarkoituksella. Esimerkiksi tietoisella syömisellä, hampaita harjatessa, tiskatessa ja kommunikoidessamme muiden kanssa. Toiseksi joogaharjoitus on esimerkki muodollisesta tavasta harjoittaa mindfulnessia. Joogaharjoituksessa varataan tietty aika, jolloin pysähdytään ja keskitytään harjoitukseen. Liikkua, hengittää ja keskittyä tarkoituksella.

Tunti Yoga Rootsissa Malmössä

Stressinhallinnalla ja työ- ja yksityiselämän tasapainottamisella on suuri merkitys yleiseen hyvinvointiimme. Yoga Roots tarjoaa yritysjooga, miten nämä luokat voivat auttaa asiakkaitasi?

Yoga Roots tarjoaa yrityksille joogatunteja viikoittain tai kahdesti viikossa yrityksille, jotka ovat todella sitoutuneet sisällyttämään hyvinvoinnin työympäristöönsä. Pidämme usein joogatunteja osana yritysten tiiminrakennustapahtumia ja hyvinvointialoitteita, ja joogatunti tuo näihin tapahtumiin suuren annoksen tietoisuutta. Tunnille osallistuvat työntekijät lähtevät sieltä virkistyneinä, energisinä ja keskittyneinä loppupäivän ajan. On todella uskomatonta nähdä, miten ihmiset muuttuvat ennen ja jälkeen tunnin - melkein kaikki lähtevät tunnilta "kevyempänä" tai seisovat pitempinä. Haluan kutsua näitä tunteja "nollausnapiksi" työpäivää varten.

Paras vinkkini on poistaa paine tehdä muutos yhdessä yössä. Aloita jostain pienestä - jostain, joka on sinulle helppo tehdä.

Nukkuminen, terveellinen ruokailu ja fyysinen aktiivisuus ovat keskeisiä tekijöitä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Mitä neuvoja sinulla on niille, jotka tuntevat olonsa hukkuvaksi yrittäessään sovittaa kaiken päivittäiseen aikatauluunsa?

Ensinnäkin haluan sanoa, että ymmärrän henkilökohtaisesti, miten ylivoimaista se voi olla. Olen työssäkäyvä äiti, ja jo se, että ehdin nukkua kunnolla ja syödä säännöllisesti, voi olla todella haastavaa. Olen täysin uppoutunut hyvinvointimaailmaan päivittäin, ja se on minulle silti vaikeaa!

Paras vinkkini on poistaa paine tehdä muutos yhdessä yössä. Aloita jostain pienestä - jostain, joka on sinulle helppo tehdä. Jos se tuntuu haastavalta - todennäköisesti emme pysy tavassa mukana. Mutta jos se tuntuu luonnolliselta, voimme ehkä omaksua tuon terveellisen tavan helpommin. Esimerkiksi yksi vinkki, jonka jaan kehyksessäni tietoiselle työpäivälle, on harjoitella "tietoista suorituskykyä edistäviä taukoja" iltapäivisin. Nämä tauot ovat vain minuutin mittaisia - pysäytät tekemisesi ja harjoittelet esimerkiksi hengitystyötä tai perusvenytyksiä. Pidämme näitä taukoja usein iltapäivällä, jotta voimme keskittyä uudelleen käsillä olevaan tehtävään. Jos aloitat tästä - se saattaa helpottaa siirtymistä aamun joogatunnille tai iltapäivän lenkille. Ehkä kävely, pyöräily tai juoksu toimistolle normaalin työmatkan sijaan. Nämä kaikki ovat tapoja sisällyttää mindfulness osaksi päivääsi. Pienin askelin voit alkaa tuntea olosi terveemmäksi arjessa. Sillä on suuri merkitys!

Onko sinulla mitään "life hackiä" jaettavaksi lukijoillemme?

Kyllä! Aloita päiväsi kolmella hengityksellä. Jos voit valita vain yhden mindfulnessista saadun kokemuksen, se olkoon se, että aloitat päiväsi oikealla tavalla. Siihen tarvitaan vain kolme syvää hengitystä. Kokeile tätä seuraavalla kerralla, kun heräät - ennen kuin otat puhelimen käteen, selaat, tekstailet jne., jopa ennen kuin nouset sängystä - pysähdy, sulje silmäsi (älä nukahda) ja hengitä kolme kertaa syvään sisään nenän kautta ja ulos nenän kautta. Juuri noin. Nouse sitten ylös ja aloita päiväsi normaalisti - mutta ehkä huomaat, että olosi on hieman erilainen. Ehkä mielesi on kirkkaampi? Kokeile sitä!

Kiitos paljon, Bethany! Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan - onko sinulla jotain tulevia tapahtumia, jotka haluaisit jakaa kanssamme? Missä lukijamme voivat olla sinuun yhteydessä?

Itselläni ja Yoga Rootsilla on edessään jännittävä kevät - suunnittelemme mindfulness-puheita, joogatapahtumia, ja tietysti kaikki viikkotuntimme ovat avoimia liittymään aikataulu. Voit olla yhteydessä meihin Instagramissa: @bethanyyoga  ja @yogarootsmalmo ja LinkedIn.

Ja jos olet utelias oppimaan lisää mindfulnessista, voit ilmoittautua yhdeksi 30 minuutin maksuttomista digitaalisista seminaareistani mindfulness@workista. täällä.

Saatat pitää

Jaa tämä artikkeli

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä