OT&P

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä

Kun Hongkongissa sijaitseva yksityinen terveydenhuoltoklinikka OT&P Healthcare muutti uuteen toimipisteeseen Repulse Bayhin, organisaatio päätti asentaa BrainLit:n biosentrisen valaistuksen. Kyseessä oli ensimmäinen merkittävä BrainLit:n terveydenhuollon asennus Hongkongissa ja koko Aasiassa.

Repulse Bay on historiallinen osa Hongkongin saarta. Repulse Bay Hotel rakennettiin 1920-luvulla, ja siitä tuli suosittu lomakeskus, joka on houkutellut kuuluisia näyttelijöitä ja VIP-vieraita kaikkialta maailmasta. Esimerkiksi kirjailija Ernest Hemingway ja yhdysvaltalainen näyttelijä Marlon Brando vierailivat usein Repulse Bay -hotellissa 1950-luvulla. Aiemmin se oli hieman eristyksissä Hongkongin keskusta-alueista, mutta yhteydet ovat parantuneet huomattavasti Hongkongin keskustan ja alueen välillä.

Nykyään Repulse Bay on yksi maailman kalleimmista asuinalueista. Itse alue asettuu rannan ympärille, jossa on suuri kaupallinen keskus, ravintoloita, kauppoja, lemmikkieläinten hoitoa tarjoavia toimijoita ja nyt OT&P Healthcare Center.

"Repulse Bay on erittäin suosittu ja varakas alue, jonka asukkailla on erittäin korkeat odotukset. Hongkongin korkean profiilin asiakkaat voivat olla hyvin vaativia", sanoo BrainLit:n toimitusjohtaja Niclas Olsson.

"OT&P työllistää noin 100 lääkäriä seitsemällä klinikalla Hongkongissa. Asiakkaat vaativat klinikalla käydessään äärimmäistä hienotunteisuutta ja rehellisyyttä", Olsson kertoo.

Monilla asukkailla ei ole riittävästi päivänvaloa

Keskimääräinen päivänvalon kesto Hongkongissa on noin 11-13 tuntia, mutta monilla ihmisillä ei silti ole riittävästi päivänvaloa. Useimmat ammattilaiset menevät töihin metrolla ja palaavat kotiin, kun aurinko on jo laskenut. Monissa tapauksissa he altistuvat huonolle loistevalaistukselle työn ja levon aikana. Päivänvalon tarve terveyden ylläpitämiseksi on siis paradoksaalisesti valtava.

"Kun muutat toimistoon Hongkongissa, siellä on vain tyhjä kuori, jossa on paljaat betoniseinät ja lattia. Ei mitään muuta. Kaikki on rakennettava ja suunniteltava. Valaistuksen osalta LED-nauhat ovat erittäin suosittuja Hongkongissa, joten lisäsimme LED-nauhoja täyttääkseen asiakkaidemme toiveet. Nauhojen oli täytettävä biosentrisen valaistusjärjestelmämme korkeat vaatimukset, ja ne oli myös voitava yhdistää paneeleihimme ja spottivalaisimiin. Kaiken kaikkiaan OP&T:lle syntyi optimaalinen ratkaisu", Niclas Olsson kuvailee.

"Yli 85% työntekijöistä koki olevansa valppaampia työpäivän ensimmäisenä ja viimeisenä tuntina"

Asennushankkeeseen kuului erittäin yksityiskohtaisten asennus- ja käyttöohjeiden laatiminen. Toisin kuin Euroopan markkinoilla, Hongkongin paikalliset urakoitsijat luottavat suuresti tavarantoimittajalta saataviin ohjeisiin, varsinkin kun uusi ratkaisu otetaan käyttöön. Lisäksi BrainLit toimitti erityisiä valoreseptejä, joita vuokranantaja pyysi rentouttavan ilmapiirin luomiseksi.

Repulse Bayn OT&P-klinikalla ikkunattomassa vastaanotossa ja pienissä tutkimushuoneissa on nyt biiosentrinen valaistus.

Henkilöstöllä todistetusti suurempi valppaus

Kuusi kuukautta asennuksen jälkeen BrainLit teki OT&P:n henkilökunnalle kyselyn, ja tulokset olivat erittäin hyviä. Yli 85 % työntekijöistä koki olevansa virkeämpi työpäivän ensimmäisenä ja viimeisenä tuntina, ja mikä vielä hämmästyttävämpää, he tunsivat olevansa virkeämpiä myös lounasta seuraavan tunnin aikana. Kuten eräs terveysasiantuntija asian ilmaisi: "Olen energisempi töissä."

Tutkimuksen muut merkittävät tulokset olivat, että OT&P:n työntekijät kokivat unenlaatunsa parantuneen ja nukahtaneen silloin, kun he halusivat. Nämä tulokset vastaavat sitä, mitä BrainLit kuulee monilta muiltakin tyytyväisiltä asiakkailtaan. 

BrainLit sai myös tietää, että osa henkilökunnasta käyttää aktiivisesti eri asetuksia työympäristönsä ja suorituskykynsä parantamiseksi. He voivat manuaalisesti säätää valoasetuksia, jos he tarvitsevat lisäpotkua keskittyäkseen tai rauhallisempaa valoympäristöä rentoutuakseen ja levätäkseen. Kaiken kaikkiaan OT&P:n työntekijät ovat erittäin tyytyväisiä uuteen valaistusympäristöönsä.

BrainLit:lle OT&P:n asennus on vasta alkua Hongkongin markkinoilla.

"Hongkongin kiinteistömarkkinoiden hintojen vuoksi, monista toimistoista ei ole suoraa pääsyä ikkunoihin tai ne sijaitsevat maan alla, eikä niihin tule lainkaan päivänvaloa. Liiketoiminta OT&P:n kanssa on tarjonnut meille erinomaisen referenssin erittäin arvostetun asiakkaan kanssa. BioCentric Lighting ei kuitenkaan ole järjestelmä vain premium-markkinoille, vaan se on edullinen myös pienille toimistoille ja yrityksille. Odotamme voivamme tulevaisuudessa parantaa monien muiden ihmisten elämää Hongkongissa ja Aasiassa", Olsson toteaa lopuksi.

Saatat olla kiinnostunut myös

Jaa tämä tarina

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä

Lähteet ja materiaalit