Crunchfish

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä

Maailmanlaajuisen jalanjäljen luominen ei ole helppo tehtävä. Malmöläinen fintech-yritys Crunchfish on ottanut haasteen vastaan ja muuttanut ratkaisullaan digitaalisen käteisrahan maksutapamme lopullisesti. Kuten kaikkien innovatiivisten ja kasvavien yritysten, myös Crunchfishin on oltava ketterä, nopea ja nopeaälyinen – samalla kun se pitää yllä työntekijöiden hyvää terveyttä ja energiatasoa. BrainLit:n biosentrinen valaistus on keskeinen tekijä, joka auttaa heitä pysymään vahvoina.

"Crunchfishillä työskentely on intensiivistä juuri nyt. Nukun normaalia vähemmän, koska tekemistä on niin paljon. BioCentric Lighting pitää minut valppaana työpäivinä, ja iltaisin se auttaa minua nukahtamaan nopeasti. Sitten herään levänneenä ja valmiina uuteen päivään. Nuo keskittyneet aamutunnit pitävät minut pelin edellä", toimitusjohtaja Joachim Samuelsson kertoo.

Crunchfish tarjoaa digitaalisia ratkaisuja eri aloille, kuten ruokajätteen käsittelyyn ja älylasien eleohjaukseen, mutta pääpainoalueena on digitaalinen käteinen. Digital Cash Walletin liiketoimintamalli on Software as a Service, jossa digitaalisen lompakon tarjoajat tai kortinmyöntäjät sulauttavat Digital Cash Walletin osaksi maksupalveluaan ja mahdollistavat digitaaliset maksut, joilla on samat ominaisuudet kuin käteisellä maksamisella – välittömät, offline-maksut ja jopa yksityiset maksut. Kun hän tapasi BrainLit:n toimitusjohtajan Niclas Möttus Olssonin, syntyi ajatus siitä, että BrainLit voisi tarjota terveyttä palveluna.

Innovaatiotoiminta

"Niclas oli niin intohimoinen tehtävässään lisätä kaikkien sisätiloissa työskentelevien yleistä terveyttä luomalla luonnon päivänvalon olosuhteet, että olin heti vakuuttunut kokeilemaan järjestelmää itse. Mutta koska scaleup-yritys kehittää vielä tuotteitaan, en halunnut ottaa rahaa järjestelmän maksamiseen, joten aloimme puhua sen sijaan sen käyttämisestä Health as a Service -palveluna. Harkitsimme vuokraamista, mutta lopulta vuokranantajamme Wihlborgs teki investoinnin", Joachim Samuelsson kertoo.

Crunchfishin toimisto sijaitsee Malmön kukoistavalla vanhalla satama-alueella Media Evolution City -rakennuksessa, joka on moderni co-working-tila, joka perustettiin vuonna 2012 vanhaan tehdasrakennukseen. 1 100 neliömetrin toimisto on nimeltään The Penthouse, ja se kattaa koko neljännen kerroksen. Crunchfish vuokraa osan tiloista edelleen viidelle muulle vuokralaiselle.

- Nyt toimistotilamme on kuin yksi suuri dynaaminen valosuihku. Olemme kaikki paljon valppaampia ja voimme paremmin.

Kolmannes alueesta on Crunchfishin itsensä käytössä. Se on täysin varustettu biosentrisellä valaistuksella, mutta se on myös yksi ensimmäisistä asennuksista, joissa käytetään uuden BrainLit Alvenin henkilökohtaisia asetuksia. BioCentric Lighting -järjestelmä on asennettu myös avoimeen jaettuun tilaan ja Pej:n toimistoon, joka on yksi The Penthouse -huoneiston muista vuokralaisista, jossa Joachim Samuelsson oli varhainen sijoittaja ja toimii hallituksen jäsenenä.

- Vuokranantajamme Wihlborgs maksoi asennuksen ja veloittaa siitä osana vuokrasopimustamme. Se on loistava sopimus kaikkien kannalta. Me nautimme paremmasta Health as a Service -palvelusta ilman pääomasijoitusta, ja Wihlborgs nostaa toimistotilan arvoa. Tämä on meille mieluisin tapa, sillä emme vie asennusta mukanamme, jos muutamme, Joachim Samuelsson sanoo.

Nykyään Crunchfishillä on 25 työntekijää, joista noin puolet on ohjelmoijia. Heidän tehtävänään on kehittää tulevaisuuden teknologiaa erilaisilla aloilla, kuten digitaalinen käteinen, ruokahävikki ja eleohjaus, jotka vaativat suurta keskittymistä.

Terveellisempi työympäristö

"Aiemmin tuntui, että mieli alkoi löysätä iltapäivällä", Samuelsson sanoo. Katsoit jatkuvasti kelloa ja mietit, milloin olisi aika lähteä kotiin. Biosentrisen valaistuksen asentamisen jälkeen niin ei enää tapahdu. Nyt toimistotilamme on kuin yksi suuri dynaaminen valosuihku. Olemme kaikki paljon valppaampia ja voimme paremmin. Hieman kohonnut kuukausivuokra on sen arvoinen, että olemme tehokkaampia ja terveempiä.

Crunchfish on ollut kaupankäynnin kohteena Nasdaq First North Growth Marketissa vuodesta 2016, ja sen arvo oli hiljattain miljardi Ruotsin kruunua eli noin 100 miljoonaa euroa. Joachim Samuelsson kuitenkin uskoo, että yrityksessä on paljon käyttämätöntä potentiaalia, sillä se on useiden alojen edelläkävijä.

"Se, mitä teemme, muuttaa maailmaa, aivan kuten BrainLit", hän toteaa.

Saatat olla kiinnostunut myös

Jaa tämä tarina

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä

Lähteet ja materiaalit