Dan Löfgren

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä

BrainLitin projektinhallintapäällikkö Dan Löfgren ja hänen tiiminsä ovat tähän päivään mennessä henkilökohtaisesti valvonneet ja johtaneet kaikkia BioCentric Lightingin asennuksia kahta lukuun ottamatta. Tämä tarkoittaa, että hän on valvonut kymmeniä asennuksia Hongkongista New Yorkiin ja takaisin kotiin Lundiin Etelä-Ruotsissa.

Mutta hänen päivänsä, jolloin hän matkusti ympäri maailmaa asentamassa BioCentric Lighting -valaisimia, ovat nyt ohi. BrainLit kasvaa niin nopeasti, ettei edes Dan Löfgren pysty hoitamaan kasvavaa asennusten määrää henkilökohtaisesti paikan päällä. Sen sijaan hän on kehittänyt etäjärjestelmän, jossa yksi BrainLitin sertifioiduista paikallisista asennuskumppaneista käy asiakkaan luona suorittamassa asennuksen fyysisen osan, kun taas BrainLit toimittaa etäkonfiguroinnin 4G- tai 5G-verkon kautta.

Etäasennukset säästävät aikaa ja rahaa

Ensimmäinen etäasennus tehtiin Suomessa ilman, että hän poistui työtilastaan. Se oli suuri menestys, ja sitä seuraa vielä monta muuta. Tämä ei ainoastaan anna BrainLitin henkilökunnalle mahdollisuuden tehdä paljon useampia asennuksia ja minimoi asiakkaan odotteluaikaa - se säästää myös asiakkaan aikaa ja rahaa. Itse asiassa BrainLitin vertailu perinteisen LED/HCL-järjestelmän asentamiseen osoittaa, että BioCentric Lightingin etäasennus säästää asiakkaalle lähes 50 prosenttia rahallisista kustannuksista - ja jopa 88 prosenttia asiakkaan käyttämästä ajasta.

Tästä huolimatta Dan Löfgren sanoo kaipaavansa suoria kontakteja jokaiseen BrainLitin asiakkaaseen, jonka hän oli tavannut siihen asti.

-Tämä automaatio on tärkeää sekä asiakkaan taloudelle että ympäristöllemme, koska se vähentää energian tuhlausta. 

- Olen oppinut niin paljon käymällä itse asiakkaidemme luona, ja suuri osa valvontajärjestelmän koodauksesta on itse asiassa tehty tai muutettu asiakkaiden panoksen ansiosta, henkilökohtainen yhteys on korvaamaton. Olemme teknologiapohjainen yritys, joka on valtavan paradigman muutoksen etulinjassa. Siksi meillä on haasteena olla samanaikaisesti lähellä asiakkaitamme ja toimia tiedon välittäjinä. Mutta se, että olen kaikkialla yhtä aikaa, ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi skaalautuvaa tarpeisiimme, Dan Löfgren sanoo.

Heti kun päätös BioCentric Lightingin asentamisesta on tehty, Dan Löfgren vastaa siitä, että kaikki toimii asiakkaan toiveiden mukaisesti. Vakio-ohjausjärjestelmä mukautetaan erityisvaatimuksiin, jotta paneelivalot, valonheittimet, ohjauspaneelit ja muut komponentit toimivat optimaalisesti tässä erityisessä ympäristössä.

Kun asennat sekä liiketunnistimet että ultraäänitunnistimet, huoneen tyhjyys kestää mahdollisimman vähän aikaa, ennen kuin valot mukautuvat ja himmenevät automaattisesti, jolloin energiaa säästyy mahdollisimman paljon.

- Tämä automaatio on tärkeää sekä asiakkaan talouden että ympäristön kannalta, sillä se vähentää energian tuhlausta. Kun onnistumme, asiakas ei enää koskaan harkitse valaistusta lainkaan. Ei koskaan kytke sitä päälle, ei koskaan sammuta sitä, ei koskaan ajattele, että se on liian kirkas tai ei tarpeeksi kirkas. Hän vain nauttii siitä, Dan Löfgren selittää.

Asiakastyytyväisyyden varmistaminen

Kun asennus on valmis, Dan Löfgrenille jää yksi tärkeä tehtävä, jotta asiakas voisi nauttia BioCentric Lighting -valaistuksesta täysillä: opettaa asiakkaalle, miten se toimii, ja mikä vielä tärkeämpää, miksi se toimii. Asiakkaat eivät tarvitse itse järjestelmää asennuksen jälkeen käsitellä lainkaan, elleivät he halua esitellä sitä tai vain leikkiä eri esiohjelmoiduilla asetuksilla. Se, miten teknologia vaikuttaa hyvinvointiimme, on paljon monimutkaisempi prosessi.

- Aluksi monet huomaavat kirkkauden, koska he eivät yksinkertaisesti ole tottuneet altistumaan niin monelle luksille sisätiloissa. Meillä oli eräs paikallinen asiakas, jonka työntekijöillä oli paljon mielipiteitä, varsinkin kun yhdellä heistä oli silmäsairaus, joka sai valon näyttämään häikäisevältä. Mutta kahden minuutin selitys siitä, kuinka hyödyllistä valo on elimistöllemme - ja työpaikan hienosäätö - muutti heidät vankkumattomiksi nauttijoiksi, Dan Löfgren kertoo.

BioCentric Lighting -kokemuksen koulutusosuus on nyt saatavilla myös digitaalisessa muodossa verkossa. Kaikkia esteitä ei kuitenkaan voida voittaa. Kysyttäessä suurimmasta haasteestaan BrainLitissä Dan Löfgren ei mainitse, kuinka monimutkaista ensimmäisen järjestelmän ohjelmointi oli, kun hän teki sen itse yrityksen neljäntenä kokopäiväisenä työntekijänä. Sen sijaan hän muistelee BioCentric Lightingin asentamista Ruotsin Hongkongin konsulaattiin.

- Siellä oli eräs iäkäs herrasmies, jota kaikki tuntuivat kunnioittavan, mutta hän ei koskaan puhunut meille. Olimme lentäneet puolen maailman ympäri asentaaksemme BioCentric Lighting -valaistuksen tälle tärkeälle asiakkaalle, joten olimme innokkaita miellyttämään ja hermostuneita siitä, että meidän piti lentää takaisin tekemään kaikki uudelleen. Lopulta menimme lounaalle - ja kun palasimme, kaikki valot oli vaihdettu hänen työpaikallaan ja vain hänen työpaikallaan. Minulla ei ole vieläkään aavistustakaan, mikä hänen asemansa oli, mutta jos asiakas on tyytyväinen, olen tyytyväinen, Dan Löfgren sanoo hymyillen.

Saatat olla kiinnostunut myös

Jaa tämä tarina

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä

Lähteet ja materiaalit