Kunskapspartner

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä

Kun muutimme tänne, katosta roikkui loisteputkia. Ne ovat pahimpia! Nyt tuntuu kuin olisimme tuoneet auringon mukanamme sisätiloihin", Kunskapspartnerin toimitusjohtaja Carl-Henric Nilsson sanoo.

Carl-Henric osoittaa katossa olevia kiskoja, joihin loisteputket oli ennen kiinnitetty. Ne ovat kaikki, mitä on jäljellä niistä riittämättömistä valonlähteistä, joihin hän ja hänen työntekijänsä joutuivat tyytymään ennen BioCentric Lighting -järjestelmän asentamista. Nyt BrainLit:n "aurinko- ja taivasjärjestelmäksi" kutsuma järjestelmä, joka luo luonnolliset valo-olosuhteet yhdistämällä paneelivalot ja valonheittimet, tekee ympäristöstä kirkkaan kuin päivä.

Luonnollinen ympäristö

Kunskapspartner sijaitsee Lundin Ideon Science Parkin yläkerran toimistossa, joka on BrainLit:n kotikaupunki, ja vain viiden minuutin kävelymatkan päässä hänen esittelemiensä uusien valonlähteiden toimittajalta. Toisen kerroksen suuret ikkunat antavat luonnollista auringonvaloa molemmilta puolilta. Paljain silmin se näyttää täsmälleen samalta kuin sisävalaistus.

"Olemme kaikki biologisia koneita, joita algoritmit ohjaavat. Valo, jolle altistumme, on yksi koneen tärkeimmistä syötteistä. Ja nyt saamme samaa valoa kuin jos olisimme metsästämässä savannilla. Luonnollisempaa valoa ei olekaan, sillä juuri tällaisessa valossa me kaikki olemme luotuja viihtymään", Carl-Henric Nilsson sanoo.

BioCentric Lighting asennettiin toimistoon pahimpaan mahdolliseen aikaan, helmikuussa 2020. Vain pari viikkoa myöhemmin koronapandemia alkoi levitä Ruotsissa, ja pienen konsulttiyrityksen oli lähes yhdessä yössä tehtävä uusia pohdintoja. Normaalisti täällä työskentelee kahdeksan henkilöä, mutta juuri nyt Carl-Henric Nilsson on yksin.

- Itse olen täällä toimistossa enemmän kuin koskaan, täällä on niin paljon energiaa, että tunnen itseni heti aktiivisemmaksi.

Valo, joka jättää vaikutuksen

"Jokainen päättää, missä työskentelee nyt, – täällä, kotona tai kentällä. Itse olen täällä toimistossa enemmän kuin koskaan, energiataso on täällä niin korkea, että tunnen itseni heti aktiivisemmaksi. Ja aktiivisuus tarttuu parhaalla mahdollisella tavalla, me kaikki saamme yksinkertaisesti enemmän töitä tehtyä toimistossa, joten tänne tuleminen on luonnollista silloinkin, kun se ei ole tarpeen", hän sanoo.

Kun asiakkaat, useimmiten pienet ja keskisuuret paikalliset ja alueelliset yritykset, tulevat Kunskapspartnerin toimistoon kokoukseen, epätavallisen kirkkaat valot herättävät huomiota ja uteliaisuutta.

Kun toimistoon asennettiin BioCentric Lighting -valaistus, nukkumaanmeno on hänen mielestään paljon helpompaa.

"Välitön reaktio on, että täällä on hyvin valoisaa, tai paljon luksusta meille insinööritaustaisille ihmisille. Kun on ollut täällä vain hetken, kaikkialla muualla tuntuu hämärältä ja huonosti valaistulta. Asiakkaat ja yhteistyökumppanit, jotka kokevat valaistuksemme ensimmäistä kertaa, ovat kiinnostuneita ja haluavat tietää siitä lisää", hän kertoo.

Mitattavat tulokset

Kyse ei ole vain yleisestä tunteesta, vaan Carl-Henric Nilsson tarkkailee tarkasti untaan älykellon ja kännykkäänsä asennetun sovelluksen avulla. Sen jälkeen kun toimistoon asennettiin BioCentric Lighting -valaistus, hän huomaa, että nukkumaanmeno on paljon helpompaa.

"Öisin olen väsyneempi, mikä on hyvä asia. Kun elimistöni on tehostanut toimintaansa päivähormoneilla, kehoni tuntee, että päivä on ohi, on aika tehdä jotain muuta, ja näin se alkaa rentoutua."

Hän ei ole vain biosentrisen valaistuksen iloinen nautiskelija, vaan myös BrainLit:n ylpeä osakas. Kun hän kertoo ensimmäisestä kokemuksestaan BrainLit:stä, hän puhuu äänellä, joka on tehnyt suuren löydön, puhumattakaan edullisesta kaupasta.

"Tunsin BrainLit:n perustajan Tord Wingrenin jo yritystä perustettaessa, ja hän oli hyvin innostunut sen mahdollisuuksista. Koska tiesin etukäteen hyvin vähän valon biologisista vaikutuksista, enkä ollut edes nähnyt tuotetta, tutustuin siihen ja ymmärsin tämän innovaation suuruuden. BrainLit:llä on edellytykset suureksi kansainväliseksi yritykseksi, kuten Lundissa toimivalla IT-konsulttiyrityksellä Axisilla – tai jopa Tetra Pakilla, joka sekin oli aikoinaan pieni yritys", Carl-Henric Nilsson päättää.

Saatat olla kiinnostunut myös

Jaa tämä tarina

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä

Lähteet ja materiaalit