BrainLit tuo terveysvalaistuksen Suomeen

BrainLit AB - Rakennustyöntekijä

Dan Löfgren (BrainLit AB), Katja Aalto (Innovation House), Peter K Andersson (BrainLit AB), Marcus Wahlberg (BrainLit AB) ja Kalle Söderholm (BrainLit Oy) kuvassa Innovation Housen uusissa tiloissa Helsingissä.

Ruotsalainen johtava valoteknologian innovaattori BrainLit perustaa tytäryhtiön Suomeen osana tavoitettaan tuoda biokeskeinen valaistus, BCL™, saataville maailmanlaajuisesti. Ensimmäinen asiakas on Innovation House, edistyksellinen suomalainen yritys, joka tarjoaa coworking-tiloja ja liikekoteja Suomessa, Singaporessa ja Los Angelesissa.

Kiinnostus terveyttä edistävää valoa kohtaan on kasvussa. BrainLit toimittaa järjestelmän, joka tarjoaa biokeskeistä valaistusta, patentoitua valokonseptia, joka jäljittelee luonnon päivänvaloa ja edistää terveyttä ja hyvinvointia. Parantamalla unen laatua biosentrinen valaistus parantaa myös immuunijärjestelmäämme, mikä on erityisen tärkeää virusepidemioiden aikana. Vietämme nykyään paljon vähemmän aikaa päivänvalossa kuin meitä edeltäneet kymmenen tuhatta ihmissukupolvea. Tätä lisää tällä hetkellä COVID-19-pandemia, joka saa maailman eristäytymään ja rajoittamaan mahdollisuuksia poistua kotoa.

BrainLit Oy on nyt perustettu Helsinkiin hyödyntämään Suomen markkinoiden potentiaalia yleisesti, ja urheilun kohdesegmentti on maailmanlaajuinen. Innovation House on heidän ensimmäinen asiakkaansa, ja heidän coworking-tilansa toimivat biokeskeisen valaistuksen showroomina.

- Odotamme, että Suomen markkinat ovat erityisen kiinnostavat biokeskeiselle valaistukselle, joka perustuu skandinaaviseen keskittymiseen terveyteen ja hyvinvointiin. Kun Innovation House Helsingissä on ensimmäinen asiakkaamme, meillä on täydellinen alusta kasvaa, sanoo BrainLit Oy:n toimitusjohtaja Kalle Söderholm.

- Innovation House on myynnin, hyvinvoinnin, muotoilun ja verkostoitumisen sulatusuuni, jossa sovelletaan kokonaisvaltaista lähestymistapaa. Odotamme BrainLitin biosentrisen valaistuksen tuovan sekä terveyttä että energiaa yhteisömme jäsenille, sanoo Katja Aalto, Innovation Housen perustaja yhdessä Petra Erätuli-Kolan kanssa.

- Keskitymme Suomen markkinoihin, mutta pyrimme tavoittelemaan myös urheilusegmenttiä maailmanlaajuisesti. Testikohteet osoittavat, että biosentrisellä valaistuksella on suuri positiivinen vaikutus urheilijoiden suorituskykyyn, ja käymme jo nyt mielenkiintoisia keskusteluja sekä seurojen että eri maiden hallien omistajien kanssa siitä, miten voimme vaikuttaa heidän hyvinvointiinsa, sanoo BrainLit Oy:n puheenjohtaja Mika Sulin, jolla on vankka urheilutausta jääkiekkoilijana, helsinkiläisjoukkue Jokeritin toimitusjohtajana, Hartwall Arenan toimitusjohtajana, Niken Keski- ja Itä-Euroopan pääjohtajana ja Suomen Olympiakomitean pääsihteerinä. Hän on myös vastannut yli kymmenen areenahankkeen kehittämisestä ja rakentamisesta eri puolilla maailmaa.

Vuoden 2017 fysiologian tai lääketieteen Nobel-palkinto myönnettiin vuorokausirytmiä koskevasta tutkimuksesta, joka selittää, miten ihmiset optimoivat fysiologiansa valmistautuakseen valmistautumaan

päivän eri vaiheet, joihin vaikuttaa ensisijaisesti päivänvalo. BrainLit tarjoaa ratkaisun, joka koostuu antureista ja algoritmeista, jotka ohjaavat valaistusta yksilöiden tai ryhmien päivänvalon tarpeiden perusteella. Käytännössä BrainLitin järjestelmä jäljittelee päivänvaloa sisätiloissa yksilöllisiin tarpeisiin perustuen.

- Käytämme kehittynyttä teknologiaa skaalautuvissa plug-and-play-ratkaisuissa, joiden avulla valaistus voi jäljitellä päivänvaloa ja parantaa näin ihmisten hyvinvointia. Se, mitä me teemme, voi vaikuttaa näinä huolestuttavina aikoina immuunijärjestelmään ja muihin terveysongelmiin, sanoo BrainLitin toimitusjohtaja Niclas Olsson.

Yrityksen pääkonttori sijaitsee Lundissa, Medicon Villagessa, ja sen tytäryhtiöt ja osakkuusyhtiöt tarjoavat valoa terveydelle kolmessa maanosassa ja kasvavat jatkuvasti.

Lisätietoja:

Kalle Söderholm, toimitusjohtaja, BrainLit Oy, +358 44 2434951.
Katja Aalto, Innovation Housen perustaja, +358 400 493304.
Mika Sulin, BrainLit Oy:n puheenjohtaja, +358 40 5278101.
Niclas Olsson, toimitusjohtaja, BrainLit AB, +46 720 25 55 63.

BrainLitin perusti vuonna 2012 Tord Wingren, innovaattori, televiestinnän veteraani ja yksi Bluetoothin luojista. Yritystä johtaa nykyään toimitusjohtaja Niclas Olsson, jota tukee omistautunut tiimi, johon kuuluu kaupallisia ja tieteellisiä johtokuntia ja jolla on vankka perusta maailmanlaajuisissa patenttiperheissä. Tavoitteena on levittää biokeskeistä valaistusta ympäri maailmaa, jotta ihmiset, jotka viettävät suurimman osan ajastaan sisätiloissa, voisivat elää terveellisempää elämää.

Saatat pitää

Jaa tämä artikkeli

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä