BrainLit lanserar BrainLit UVen, en unik automatiserad lösning med förmåga att desinficera publika utrymmen med hjälp av UV-ljus

BrainLit UVen-lösning

BrainLit UVen kandeaktivera 90% av SARS-CoV-2 virusinom 2 minuter  

Den pågående pandemin har aktualiserat insikten att virus och bakterier kan leva både i luften och på ytor och därmed spridas och få stor inverkan på vår hälsa. Eftersom vi framöver kommer att få leva med återkommande infektionsspridningar efterfrågas ett effektivt sätt att automatiskt desinficera frekvent besökta utrymmen, som till exempel toaletter, för att skydda människor från skadliga patogener.

BrainLits nya automatiserade systemlösning, BrainLit UVen, desinficerar både luft och ytor med hjälp av UV-C-ljus deaktivering av patogener. BrainLit UVen har genomgått omfattande tester avFörsvarets forskningsinstitut (FOI), som verifierar desinfektionseffektiviteten genom snabb inaktivering av SARS-CoV-2, dvs. det virus som orsakar Covid 19. Testerna visar att 90% av SARS-CoV-2 viruset inaktiveras på 2 minuter och att 99,9% inaktiveras på 12 minuter.

”Det är mycket glädjande och stärkande att se att FOI resultaten bekräftar det vi förväntat oss av produkten”, säger Nils Gautam, Product Manager. ”Det finns ett enormt behov av den här typen av lösningar på marknaden, och vi är glada att kunna erbjuda den till våra kunder på CE-certifierade marknader, med kommande expansion till fler marknader.” 

BrainLit UVen desinficerar automatiskt virus och andra patogener med hjälp av säker och patenterad UV-C bestrålning och säkerställer därmed en tryggare arbetsmiljö.

BrainLit UVen är tillgänglig för beställning på CE-certifierade marknader och är redan installerad hos kunder.

För ytterligare information:
Mikko Simon
VP, Commercial Development
Telefon: +46 733 20 45 45
mikko.simon@brainlit.com

Nils Gautam
Produktchef
Telefon: +46 703 36 26 25
nils.gautam@brainlit.com

Eller besök:www.brainlit.com/solutions/brainlit-uven

Om BrainLit 

Företaget BrainLit grundades 2012 av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken. BrainLits patenterade BioCentric Lighting™-teknik ger hälsosamma miljöer genom att anpassa ljuset efter en persons unika biologi. Hittills har företaget etablerat BioCentric Lighting-miljöer för kunder med tusentals anställda över hela världen och har kontor i Europa och Nordamerika. Företaget BrainLit grundades 2012 av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken. BrainLits patenterade BioCentric Lighting™-teknik ger hälsosamma miljöer genom att anpassa ljuset efter en persons unika biologi. Hittills har företaget etablerat BioCentric Lighting-miljöer för kunder med tusentals anställda över hela världen och har kontor i Europa och Nordamerika..