Tehosta työntekijöiden suorituskykyä terveellisemmillä työpaikoilla

Korkean tason suorittajien aktivointi |Miten lisätä työntekijöiden suorituskykyä | Päivänvalo sisätiloissa

Työntekijöiden kohteleminen kunnioittavasti, ystävällisesti ja myötätuntoisesti on työnantajille itsestäänselvyys. Mutta mitä tulee muihin tekijöihin, jotka edistävät työntekijöiden yleistä onnellisuutta, on paljon enemmän tehtävää. Monet nykyaikaiset yritykset panostavat yrityskulttuuriensa parantamiseen monin eri tavoin, esimerkiksi edistämällä ja tarjoamalla etuisuuksia, kuten korkeampia sairausvakuutuksia, kuntosalikorvauksia, työpaikkaruokaloita ja hybridityöskentelymahdollisuuksia. Katso mitä tahansa työpaikkailmoitusta nykyään, ja siellä luetellaan loputtomasti etuja, jotka auttavat houkuttelemaan parhaita mahdollisia ehdokkaita.  

Vaikka kaikki edellä mainitut edut ovat houkuttelevia ja arvostettuja, työntekijät haluavat tällä hetkellä jotakin vieläkin perustavanlaatuisempaa ja elintärkeämpää terveydelle ja hyvinvoinnille: pääsyn luonnonvaloon.  

Hyvä esimerkki tästä on HR-alan neuvontayrityksen tekemä kyselytutkimusTulevaisuuden työpaikka, jossa haastateltiin 1 601:tä toimistoympäristöissä työskentelevää ammattilaista, kuten raportoiHarvard Business Review. Tutkimus paljastaa, että työntekijät arvostavat enemmän työympäristöjä, jotka edistävät ja tukevat terveyttä ja hyvinvointia. 

Tutkimuksessa todettiin myös, että luonnonvalo oli tärkeämpi kuin monet muut edut, ja se oli kolmen tärkeimmän työpaikan ympäristöön liittyvän tarpeen joukossa. Kolmannes työntekijöistä ilmoitti, että oikeanlainen valo (intensiteetti ja väri) on olennaisen tärkeää heidän jokapäiväisen hyvinvointinsa kannalta. Lisäksi tutkimuksessa havaittiin, että työntekijät haluavat yksilöllisen työympäristön, ja 33% ilmoitti, että he haluaisivat yksilöidä ylävalaistuksen, työpöydän valaistuksen ja luonnonvalon. 

Työntekijöiden muuttaminen huippusuorittajiksi simuloidun päivänvalon avulla sisätiloissa 

Ikkunattomat toimistot ja riittämätön valaistus ovat kaksi nykypäivän merkittävintä työpaikan haastetta. Ihmiset viettävät keskimäärin 5 tuntia ja 41 minuuttia joka päivä työpisteissään istuen. Istumatyö, kuten työpöytätyö, jossa olemme fyysisesti passiivisia suurimman osan päivästä, voi vaikuttaa kielteisesti sekä fyysiseen terveyteen että henkiseen hyvinvointiin, erityisesti ikkunattomissa toimistoissa tai toimistoissa, joissa on riittämätön valaistus. Lisäksi ihmiset viettävät noin 21 tuntia vuorokauden 24 tunnista sisätiloissa, vaikka biologinen tarpeemme on lähempänä 6-8 tuntia ulkoiluaikaa päivässä. Näin ollen yritysten on entistäkin tärkeämpää löytää keinoja, joilla ne voivat motivoida, aktivoida ja parantaa työntekijöidensä suorituskykyä ja hyvinvointia sisätiloissa. Mitkä ovat tärkeimpiä muutoksia, joita yritykset voivat tehdä auttaakseen työntekijöitään suoriutumaan paremmin? 

Ihmiset viettävät noin 21 tuntia vuorokauden 24 tunnista sisätiloissa, kun taas biologinen tarpeemme on lähempänä 6-8 tuntia ulkoilua päivässä.

Liittyy asiaan: Päivänvalo ja sen vaikutus ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin 

Neljä suositusta, joiden avulla työntekijät voivat suoriutua paremmin työstään 

#1 Ulkoilutapaamisten edistäminen 

Kuten aiemmin mainittiin, monet yritykset kamppailevat ikkunattomien työtilojen ja riittämättömän valaistuksen kanssa. Yritykset ovat yhä tietoisempia päivänvalolle altistumisen merkityksestä, ja ne voivat edistää ulkona pidettäviä kävelykokouksia työntekijöiden tukemiseksi. Kävelykokoukset tarjoavat työntekijöille lisämahdollisuuden viettää enemmän aikaa ulkona, saada raitista ilmaa ja lisätä altistumista päivänvalolle. Miamin yliopiston Miller School of Medicine -yliopistolle tehdyn kävelykokousten pilottitutkimuksen mukaan kävelykokoukset edistävät sydän- ja verisuoniterveyttä ja mahdollisesti jopa työntekijöiden tuottavuutta. CNN Health.  

Kävelykokoukset tarjoavat työntekijöille lisämahdollisuuden viettää enemmän aikaa ulkona.

#2 Tee toimistostasi vihreämpi kasvien avulla 

Tutkimukset osoittavat, ettävain 1 työntekijä 4:stä ovat tyytyväisiä toimistoympäristönsä ilmanlaatuun. Lisäksi lähes 50% tutkituista työntekijöistä toteaa, että huono ilmanlaatu vaikuttaa heidän työsuoritukseensa, koska se saa heidät tuntemaan olonsa uneliaiksi töissä. Koska työympäristöt ovat yhä tärkeämpiä huippusuorittajien houkuttelemiseksi ja säilyttämiseksi, yritysten olisi harkittava toimistojensa muuttamista vihreämmiksi. Ilmanlaatua parantamalla henkilöstö voi olla tyytyväisempää ja tuottavampaa. Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Alankomaissa kahdessa suuressa kaupallisessa toimistossa toteutetun tutkimuksen mukaan investoimalla kasveihin toimistolla parannettiin toimistotyöntekijöiden hyvinvointia ja tuottavuutta 15%.  

#3 Siirtyminen päivänvaloratkaisuihin sisätiloissa  

Kaikilla yrityksillä ei ole ikkunoiden ympäröimiä tiloja, jotka valaisevat työympäristöjä luonnonvalolla. Päivänvalon puute muuttuu vielä kriittisemmäksi talven lähestyessä, erityisesti pohjoisella pallonpuoliskolla, jossa aurinko nousee myöhään ja laskee hyvin aikaisin illalla. Nykyään olemme riippuvaisia keinovalaistuksesta, joka auttaa meitä koko päivän ajan. Siksi on erityisen tärkeää, että nämä valaistusratkaisut täyttävät myös biologiset päivänvalon tarpeemme.  Sisäympäristöjen päivänvaloratkaisut, kuten BrainLit BioCentric Lighting, jäljittelee päivänvalon tärkeimpiä näkökohtia, jotka edistävät ihmisen terveyttä ja hyvinvointia. BrainLit:n biosentrinen hyvinvointivalaistus käyttää algoritmipohjaisia valoreseptejä, jotka auttavat sinua ja työntekijöitäsi ylläpitämään luonnollista vuorokausirytmiä. Tuloksena on positiivisia vaikutuksia, kuten lisääntynyt valppaus, parempi uni ja kognitiivinen suorituskyky käyttäjien keskuudessa. 

Nykyään olemme riippuvaisia keinotekoisesta valaistuksesta, joka auttaa meitä päiviemme aikana.

#4 Henkilökohtaisten valaistusvaihtoehtojen tarjoaminen työntekijöiden tarpeiden mukaan. 

Ihmiset eroavat toisistaan monin tavoin, ja niin eroavat myös työntekijäsi. Jotkut ihmiset ovat aamuisin energisempiä ja tuottavampia, kun taas toisilla voi olla vaikeuksia suorittaa tehtäviä tai keskittyä tähän aikaan. Tämän vuoksi yritysten olisi autettava työntekijöitä mukauttamaan työympäristöään niin, että se vastaa parhaiten heidän fyysisiä ja biologisia tarpeitaan. Yksi tapa tehdä tämä on tarjota henkilökohtaisia päivänvaloratkaisuja, jotka lisäävät työntekijöiden tuottavuutta. 

Ratkaisut, kuten BrainLit Alven, henkilökohtainen ja vapaasti seisova BioCentric Lighting™ -järjestelmä, joka tarjoaa dynaamista, henkilökohtaista valaistusta terveyden ja hyvinvoinnin tukemiseksi, voi olla jotakin, jota työntekijät voisivat pitää menetelmänä, joka antaa heille voimavaroja kohti terveempää ja parempaa elämää. 

Lisätietoja BioCentric Lightingista 

Jaa tämä artikkeli

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä