BrainLit jatkaa nopeaa kiihdytysvaihetta ylimerkityllä osakeannilla ja vahvistaa johtokuntaa kansainvälistä laajentumista varten.

(Lund, RUOTSI) - BrainLit AB, ruotsalainen terveysteknologian valaistusyritys, jatkaa patentoidun BioCentric Lighting -valaistuksensa laajentamista.TM) (BCL) -ratkaisu yksilölliseen terveyteen ja hyvinvointiin. Kuluneen vuoden aikana yhtiö on kehittänyt ja lanseerannut kaksi uutta tuotesarjaa, BrainLit UVen ja BrainLit Alven, ja äskettäin toteutettu uusi osakeanti sekä kolme uutta jäsentä yhtiön hallitukseen vahvistavat yhtiön resursseja kansainväliseen myyntiin ja BCL-pohjaisten palvelujen ja teknologioiden nopeutettuun kehittämiseen.

Nykyään yli 25 000 ihmistä viettää päivänsä BrainLitin BioCentric Lighting -ympäristöissä. BrainLit UVen, jonka useat asiakkaat ovat jo hankkineet, käyttää turvallista ja patentoitua UVC-säteilyä virusten ja taudinaiheuttajien poistamiseen sekä ilmasta että pinnoilta. BrainLit Alven, joka on vapaasti seisova järjestelmä, tarjoaa henkilökohtaista BioCentric Lighting -valaistusta ammatillisiin työympäristöihin ja hoitokoteihin, mutta myös kotitoimistoihin.

Uuden osakeannin yhteydessä merkittiin osakkeita yhteensä yli 124,3 miljoonalla kruunulla, josta vanhat osakkeenomistajat merkitsivät 74,1 miljoonaa kruunua ja uudet osakkeenomistajat 50,2 miljoonaa kruunua. Suurimpiin sijoittajiin kuuluvat Danir AB, joka osallistuu nyt paljon aktiivisemmin yhtiön kehittämiseen, SINCHin perustajat Björn Zethraeus ja Kristian Männik sekä yrittäjä Gustaf Ramel.

Suurimpien osakkeenomistajien tuella BrainLitin yhtiökokous hyväksyi uuden hallituksen kokoonpanon, jossa Peter Johansson, Ola Möllerström ja Carl-Henrik Nilsson ovat uusia hallituksen jäseniä ja Peter Johansson on yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

  • Nyt kun rahoitus on kunnossa ja hallituksessamme on laaja osaaminen, olemme valmiita astumaan globaaleille markkinoille. Ajoitus ei voisi olla parempi, sillä ihmiset palaavat nyt työpaikoilleen koronapandemian jälkeen ja työnantajat pitävät työntekijöiden hyvinvointia tärkeämpänä kuin koskaan, BrainLitin toimitusjohtaja Niclas M. Olsson sanoo.

Peter Johanssonilla on laaja kokemus useilta teknologiateollisuuden aloilta, kuten rakennus- ja teollisuusautomaatiojärjestelmistä, tietotekniikasta ja televiestinnästä, urakointi- ja asennuspalveluista, energiatehokkuudesta ja ympäristöstä, laitteistoista ja ohjelmistoista sekä turvajärjestelmistä. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus toimitusjohtajatehtävistä Euroopassa ja Aasiassa, jotka vaihtelevat startup-yrityksistä kypsiin yrityksiin. Hän on muun muassa johtanut Ericssonin yhteisyritystä ja yhdysvaltalaista Emerson Energy Systems -yhtiötä Kiinassa sekä Schneider Electric Buildings -yhtiötä ja Nasdaqissa noteerattua Image Systems -yhtiötä.

Carl-Henric Nilssonilla, joka on yksi BrainLitin ensimmäisistä sijoittajista, on kokemusta konepajayrityksistä kaikilla tasoilla. Hänellä on laaja akateeminen tausta ja kokemusta tutkimushankkeista muun muassa Lundin yliopistossa, ja hän on ollut jäsenenä yli 15 yrityksen hallituksessa. Nykyään hän on Kunskapspartnerin puheenjohtaja, jonka liiketoiminnan kehittämiseen liittyviä strategisia konsulttipalveluja useiden suurten kansainvälisten yritysten johtoryhmät hyödyntävät.

Ola Möllerström on Ruotsin Lundissa sijaitsevan IT-konsulttiyritys Sigma Connectivityn CMO ja varatoimitusjohtaja. Hän johti Sigman perustamista Pohjois-Amerikkaan Sigma Connectivity Inc:n toimitusjohtajana, ja hänellä on myös laaja kokemus myynti- ja markkinointiorganisaatioista, kuten maailmanlaajuisen tuoteportfolion johtajana Sony Mobilessa. Hän on myös aktiivinen sijoittaja startup-yrityksissä, kuten OptiCeptissä ja SensoDetectissä.

BrainLitillä on nyt vahva tuotetarjonta ja hyvä taloudellinen asema - hyvät edellytykset tulevaan maailmanlaajuiseen myyntiin.

Lisätietoja:

Niclas Olsson

TOIMITUSJOHTAJA, BRAINLIT AB

Puh: +46 720 255 563

niclas.olsson@brainlit.com

Lundissa, Ruotsissa toimiva BrainLit on oppinut tuomaan luonnonvaloa sisätiloihin ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Yhtiön perusti vuonna 2012 Tord Wingren, yksi Bluetooth-teknologian keksijöistä. BrainLit:n patentoitu BioCentric Lighting™ -teknologia tarjoaa terveellisiä ympäristöjä personoimalla valon ihmisen ainutlaatuisen biologian mukaan. Tähän mennessä yritys on luonut BioCentric Lighting -ympäristöjä asiakkaille, joilla on tuhansia työntekijöitä eri puolilla maailmaa, ja sillä on toimistot Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. www.brainlit.com.

Jaa tämä artikkeli

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä