Castellum asentaa BioCentric-valaistuksen Linköpingin toimistoonsa.

Kuvassa: Castellumin toimisto Linköpingissä, Ruotsissa.

Kiinteistöyhtiö Castellumin uudet tilat Strandgatanilla Linköpingissä on varustettu Lundissa toimivan BrainLit-yrityksen BioCentric-valaistuksella. Valo luo sisätiloihin luonnonvalon laadun, voimakkuuden ja vaihtelun, minkä ansiosta työntekijät voivat ylläpitää luonnollista vuorokausirytmiään.

Päivän aikana vaihteleva luonnonvalo synkronoi ihmisen 24 tunnin rytmin, joka tunnetaan myös vuorokausirytminä. Työskentely sisätiloissa huonolaatuisen staattisen valon kanssa saa meidät menettämään tämän toiminnon ja lykkäämme tai aikaistamme rytmiä, aivan kuin olisimme matkustaneet eri aikavyöhykkeillä. Epäsynkronoitu vuorokausirytmi johtaa univajeeseen, joka voi jonkin ajan kuluttua aiheuttaa vakavia terveysongelmia. BrainLitin ratkaisu, BioCentric Lighting, luo uudelleen luonnonvalon vaihtelun ja laadun, mikä tekee sinusta valppaamman päivisin ja helpommin rentoutuvan öisin. Terveytesi ja tuottavuutesi hyötyvät näin ollen synkronoidusta vuorokausirytmistä.

-Meille on ensisijaisen tärkeää luoda ympäristöjä, joissa työntekijämme ja vuokralaisemme voivat hyvin. Sen sijaan, että he olisivat väsyneitä ja uupuneita viettäessään aikaa sisätiloissa, he ovat nyt virkeämpiä ja elinvoimaisempia BioCentric-valaistuksen asentamisen ansiosta uudessa toimistossamme, sanoo Therese Malmström, Castellumin projektikehityspäällikkö.

Tämä on Castellumin kolmas installaatio. Kaksi ensimmäistä on Lundissa, toinen Castellumin toimistolla ja toinen rakennuksessa, jossa BrainLit sijaitsee. Linköpingissä on jo toinen BioCentric Lightingin asennus Sigma Connectivityssä.

-Visiomme on parantaa elämää biokeskeisellä valaistuksella kaikille sisätiloissa työskenteleville Ruotsissa ja muualla maailmassa. Siksi olemme erittäin iloisia, että Castellumin kaltainen suuri, edistyksellinen ja tulevaisuuteen suuntautunut kiinteistönomistaja on päättänyt laajentaa yhteistyötämme useampaan kaupunkiin, sanoo BrainLitin toimitusjohtaja Niclas Möttus Olsson.

BioCentric Lighting -valaisimia löytyy Skandinaviassa muun muassa Sonylta Lundissa, Helsingborgin sairaalan vastasyntyneiden osastolta, Tukholman SOS Alarmista ja KHL-joukkue Jokeritin Hartwall-areenalta Helsingistä. Järjestelmä kiinnostaa suuresti Aasiassa ja Yhdysvalloissa, jossa BioCentric Lighting on esillä Ruotsin konsulaatissa Hongkongissa ja Ruotsin ja Amerikan kauppakamarissa New Yorkissa.

Lisätietoja saa osoitteesta:

Niclas Olsson, toimitusjohtaja BrainLit

Puh: + 46 720 255 263

Sähköposti: niclas.olsson@brainlit.com

Daniel Lindén, projektipäällikkö Castellum

Puh: + 46 709 257 739

Sähköposti: daniel.linden@castellum.se

Tietoa BrainLit:sta
BrainLitin perusti vuonna 2012 Lundissa Tord Wingren, yksi Bluetooth-teknologian keksijöistä. Yritys tarjoaa terveellisiä ympäristöjä luomalla uudelleen päivänvalon ja henkilökohtaisesti mukautetun valon sisätiloihin (BioCentric Lighting™). Nykyään yli 20 000 ihmistä asuu, työskentelee, tekee ostoksia tai oppii BrainLitin BioCentric Lighting -ympäristöissä. BrainLit keskittyy vahvasti kasvuun ja palkkaa 30 työntekijää Lundiin, jolla on tytäryhtiöt New Yorkissa ja Helsingissä. BioCentric Lighting™ on yrityksen ratkaisun perusta, joka perustuu vankkaan tutkimustietoon ja perustuu useisiin patenttiryhmiin. Ihmisten elämän parantaminen BioCentric Lightingin avulla on BrainLitin pitkän aikavälin tavoite.

www.brainlit.com

Tietoja Castellumista

Castellum on yksi Pohjoismaiden suurimmista julkisista kiinteistöyhtiöistä, jonka kiinteistöjen arvo on 98 miljardia kruunua eli noin 10 miljoonaa euroa. Castellumilla on toimipaikkoja 17 Ruotsin kasvualueella sekä Kööpenhaminassa ja Helsingissä. Yhtiön toimistorakennuksissa käy päivittäin töissä 250.000 ihmistä. Castellum kehittää joustavia työtiloja ja älykkäitä logistiikkaratkaisuja, joiden vuokrattava pinta-ala on yhteensä 4,3 miljoonaa neliömetriä. Yksi Castellumin kestävän kehityksen tavoitteista on olla täysin ilmastoneutraali vuoteen 2030 mennessä. Castellum on ainoa pohjoismainen kiinteistö- ja rakennusalan yritys, joka on otettu Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin (DJSI). Castellumin osakkeilla käydään kauppaa Nasdaq Stockholm Large Cap -listalla. Odotettua suurempi maailma.

www.castellum.se

Saatat pitää

Jaa tämä artikkeli

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä