Arjo tekee jakelusopimuksen BrainLitin kanssa, joka on valaistusteknologiayritys, joka keskittyy terveyden, hyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamiseen.

Logo - tuotemerkki

Arjo on allekirjoittanut yksinoikeudellisen jakelusopimuksen ruotsalaisen innovatiivisen valaistusteknologiayrityksen BrainLitin kanssa. BrainLitin BioCentric Lighting™ -järjestelmä on edistyksellinen, palautteeseen perustuva, itseoppiva järjestelmä, joka luo luonnollisia valoympäristöjä, jotka edistävät terveyttä ja hyvinvointia.

Viime vuosikymmenen aikana tieteellinen tutkimus on tehnyt harppauksia eteenpäin ymmärtäessään luonnonvalon ratkaisevaa vaikutusta terveyteemme ja hyvinvointiimme. Luonnonvalolle altistumisen vähäisyyden haittavaikutukset ovat syvällisiä hoitoympäristöissä, joissa potilaat ja asukkaat ovat yleensä heikentyneet ja viettävät suurimman osan päivistään sisätiloissa. Luonnonvalolle altistumisen vähäisyydellä on monia ja merkittäviä haittavaikutuksia, kuten hajanaiset nukkumistottumukset, immuunipuolustuksen heikentynyt toiminta, lisääntynyt kaatumisriski ja kognitiivisen toimintakyvyn heikkeneminen. 

Keräämällä tietoja antureista, jotka mittaavat, kuinka paljon valoa yksilö altistuu, sekä tietoja yksilöllisistä terveysantureista, jotka mittaavat esimerkiksi unen laatua, kehon lämpötilaa, leposykettä, aktiivisuusmallia tai asentoa, BrainLitin ratkaisu kehittää kullekin yksilölle valon tavoitereseptin ja säätää valonlähteet automaattisesti niin, että ne tarjoavat optimaalisen luonnonvaloaltistuksen.

- Tämä on meille jännittävä tilaisuus, sillä tuomme valikoimiimme täysin uuden kategorian. Terveydenhuoltopalvelujen tarjoajien liikkumisen tuloskumppanina meillä on kokonaisvaltainen näkökulma asiakkaidemme ongelmien ratkaisemiseen, ja BioCentric Lighting on erittäin merkityksellinen parantamaan useita liikkumiseen liittyviä terveydellisiä olosuhteita, sanoo Arjon toimitusjohtaja Joacim Lindoff.

BrainLitin ratkaisut on aluksi suunnattu pitkäaikaishoidon segmentille Pohjois-Amerikassa ja Länsi-Euroopassa.

-Arvostamme todella tätä uutta sopimusta Arjon kanssa. Arjon maailmanlaajuisen myyntiverkoston avulla voimme tuoda markkinoille tuotteita, jotka ovat todellisia edelläkävijöitä ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin parantamisessa. Hoidettavat ja heidän perheensä ovat yksi tulevien tuotteidemme tärkeimmistä käyttäjäryhmistä, ja tämä sopii hyvin yhteen myös Arjon painopisteen kanssa. Olemme erittäin iloisia voidessamme aloittaa tämän yhteistyön Arjon kanssa, sanoo BrainLitin toimitusjohtaja Niclas M Olsson.

Lisätietoja saa osoitteesta:

Maria Nilsson, sijoittajasuhteiden ja yritysviestinnän varatoimitusjohtaja

Puh: +46 (0)10 335 4866.

Sähköposti: maria.nilsson@arjo.com   

Niclas Olsson, toimitusjohtaja, BrainLit

Puh: + 46 720 255 263

Sähköposti: niclas.olsson@brainlit.com

Tietoa Arjosta

Olemme Arjossa sitoutuneet parantamaan liikuntarajoitteisten ja ikääntymiseen liittyvistä terveyshaasteista kärsivien ihmisten jokapäiväistä elämää. Tuotteilla ja ratkaisuilla, jotka varmistavat ergonomisen potilaan käsittelyn, henkilökohtaisen hygienian, desinfioinnin, diagnostiikan sekä painehaavojen ja laskimotromboembolian tehokkaan ennaltaehkäisyn, autamme ammattilaisia eri hoitoympäristöissä nostamaan jatkuvasti turvallisen ja ihmisarvoisen hoidon tasoa. Arjolla on maailmanlaajuisesti noin 6 000 työntekijää ja asiakkaita yli 100 maassa. Vuonna 2019 Arjon myynti oli noin 8,9 miljardia kruunua. Arjo on listattu Nasdaq Tukholman pörssissä, ja sen pääkonttori sijaitsee Malmössä, Ruotsissa. Teemme kaiken, mitä teemme, ihmisiä silmällä pitäen. www.arjo.com.

Tietoa BrainLit:sta

BrainLitin perusti vuonna 2012 Lundissa Tord Wingren, yksi Bluetooth-teknologian keksijöistä. Yritys tarjoaa terveellisiä ympäristöjä luomalla uudelleen päivänvalon ja henkilökohtaisesti mukautetun valon sisätiloihin (BioCentric Lighting™). Tähän mennessä yritys on luonut BioCentric-ympäristöjä yli 10 000 asiakkaan työntekijälle eri puolilla maailmaa. BrainLit keskittyy vahvasti kasvuun ja työllistää nykyään 25 työntekijää Lundissa sekä tytäryhtiöitä New Yorkissa ja Helsingissä. BioCentric Lighting™ on yrityksen ratkaisun perusta, joka perustuu vankkaan tutkimukseen ja useisiin patenttiryhmiin. Ihmisten elämän parantaminen BioCentric-valaistuksen avulla on BrainLitin pitkän aikavälin tavoite. www.brainlit.com. www.brainlit.com

Saatat pitää

Jaa tämä artikkeli

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä