BrainLit jakaa UV-desinfiointia koskevan patentin

AEmiliano Straussin alun perin ruotsiksi kirjoittama artikkeli Rapiduksessa - Lue artikkeli ruotsiksi

BrainLit herättää henkiin aiemmin käyttämättömän osan patenttisalkustaan UV-valojärjestelmälle, joka voi tappaa viruksia ja bakteereja.

Lundissa, Ruotsissa, sijaitseva yritys etsii nyt Yhdysvalloissa kumppaneita, jotka voivat tuoda tuotteen nopeasti maailmanlaajuisille markkinoille.

- Ilmaisemme itseämme yleensä siten, että luomme terveellisiä ympäristöjä käyttämällä valoa. Vuonna 2017 jätimme patenttihakemuksen terveellisen valon ja viruksille ja bakteereille haitallisten UVC-säteiden yhdistelmälle. Emme koskaan kuvitelleet, että käyttäisimme tätä, mutta valitettavasti todellisuus sai meidät kiinni, sanoo BrainLitin toimitusjohtaja Niclas Olsson.

UV-valo jaetaan eri luokkiin aallonpituuden mukaan, ja BrainLitin käyttämät UVC-säteet ovat niitä, joiden aallonpituus on lyhin. Se, että UVC-valo voi tappaa viruksia ja bakteereja, ei ole uutinen, eikä sen haitallisuus ihmisille. BrainLit-järjestelmä olisi sen vuoksi aktivoitava vain siellä ja silloin, kun se on turvallista, ja siinä käytetään antureita tyhjien alueiden tunnistamiseen. Niclas Olsson mainitsee muun muassa hotellien vastaanotot, juna-asemat ja sairaalat paikkoina, joissa valojärjestelmää voidaan hyödyntää - desinfiointiin ja Corona-viruksen leviämisriskin vähentämiseen.

- Voimme valaista huoneen tai sen osia protokollan mukaisesti häiritsemättä toimintaa. Juuri tämä näkökohta on herättänyt valtavaa kiinnostusta Pohjois-Amerikassa. Etsimme nyt uusia alueita teknologiallemme ja olemme valmiita jakamaan patenttimme niiden kanssa, jotka pääsevät nopeasti markkinoille. Emme halua hyötyä kriisistä, ja meillä on Yhdysvalloissa käynnissä useita keskusteluja suurten toimijoiden kanssa. Sulkeminen tapahtuu todennäköisesti lähitulevaisuudessa, hän sanoo.

Saatat pitää

Jaa tämä artikkeli

Jaa linkedin:ssä
Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä