Ecophon och BrainLit går samman i partnerskap för att erbjuda gemensamma lösningar som förbättrar hälsa och välbefinnande

Ecophon and BrainLit

Press release 2024-04-22

I dagens snabbföränderliga värld är det lätt att bortse från hur miljön påverkar vår hälsa. Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) spenderar vi mer än 90% av vår tid inomhus,¹ detta understryker hur viktigt det är med hälsosamma inomhusmiljöer för människor. Med målsättning att förbättra hälsa och välbefinnande integrerar Ecophon och BrainLit, genom sitt partnerskap, banbrytande akustik med Biocentriska belysningssystem.

“Kärnan i detta partnerskap handlar om att ta med sig de naturliga utomhuskvaliteterna inomhus för att skapa miljöer som förbättrar människors hälsa och välbefinnande. Därför är vi mycket glada över att kunna presentera vårt partnerskap”, säger Daniel Eklund, Senior Business Unit Manager på Ecophon.

“För vetenskapsbaserade företag som Ecophon och BrainLit är möjligheten att förbättra människors liv inte bara en följd – det är vår främsta passion och drivkraft. Genom att gå samman och dela med oss av vår samlade kunskap och expertis stärker vi vår förmåga att driva och leverera meningsfulla förändringar”, förklarar Tord Wingren, grundare och chef för affärsenheten för Europa på BrainLit. Vi förstår att en hälsosam inomhusmiljö kräver en harmonisk balans mellan akustik och belysning.

Omfattande studier av naturligt ljud och dagsljus bekräftar de positiva effekterna på hälsa, välbefinnande och produktivitet.² Från att förbättra koncentration och kognitiv förmåga till att främja bättre sömn och minska trötthet, sträcker sig fördelarna bortom individer till att gynna organisationer som helhet.

BrainLits och Ecophons partnerskap kommer att öka tillgängligheten för våra produkter på en bredare europeisk marknad och vi erbjuder integrerade lösningar med smidiga 5 klicks driftsättningar, utvecklade för olika inomhusmiljöer såsom kontor, skola, äldreomsorg, hälsovård och sport.

Vårt mål är tydligt – att erbjuda bättre inomhusmiljöer för människor.

Följ med oss på vår resa för att se effekten vi har på människor.

Vårt partnerskap kommer att vara tillgängligt i utvalda länder.


  1. Combined or multiple exposure to health stressors in indoor built environments, WHO 
  1. A Review of Human Physiological Responses to Light: Implications for the Development of Integrative Lighting Solutions

För mer information:

Daniel Eklund
Senior Business Unit Manager – Saint-Gobain Ecophon
daniel.eklund@saint-gobain.com
 +46 (0) 42 600 13 01

Tord Wingren
tord.wingren@brainlit.com
Grundare och chef för affärsenheten för Europa – BrainLit
+46 (0) 705 900 567

Peter Johansson
Styrelseordförande – BrainLit
johansson.peter@brainlit.com
+46 (0) 705 385 239

Om BrainLit:

BrainLit är en global ledare inom avancerade belysningssystem och en pionjär inom området Biocentrisk belysning, som levererar specificerat cirkadiskt ljus enligt definierade standarder. Genom att kombinera belysningsteknik och vetenskaplig forskning skapar BrainLit lösningar som främjar hälsa, välbefinnande och produktivitet i alla miljöer. BrainLits innovativa produkter och tjänster är utformade för att förstärka den biologiska påverkan av ljus, vilket leder till förbättrad hälsa, prestation, sömn och övergripande livskvalitet. BrainLits huvudkontor ligger i Lund, Sverige, med en filial i USA. Företaget grundades 2012 av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken.

Om Ecophon:

Saint-Gobain Ecophon utvecklar, tillverkar och marknadsför akustiksystem som bidrar till en bra arbetsmiljö och till människors välbefinnande och prestationsförmåga. Vårt löfte »A sound effect on people« genomsyrar allt vi gör. Ecophon har verksamhet i 20 länder och representanter i ytterligare 30 länder världen över. Vi har cirka 1100 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Hyllinge utanför Helsingborg. Ecophon ingår i Saint-Gobain koncernen.

Share this story

Facebook
LinkedIn