We are hiring a Financial Controller (Swedish speaking)

Internet of things - Design

We are hiring a financial controller based in Lund, Sweden to join the BrainLit team in our HQ Office. We will only review Swedish speaking applicants for this position.

Känner du dig trygg med redovisning och rapportering men trivs även med att få jobba med verksamhetsanalys? Föredrar du ett högt tempo och en föränderlig värld? Har du alltid önskat att få vara med på en häftig tillväxtresa? Då tycker vi att du ska läsa vidare för då kan vara dig vi söker här!

ANSÖK

Om uppdragsgivaren
BrainLit grundades i Lund 2012 av Tord Wingren, en av uppfinnarna bakom Bluetooth-tekniken. Bolaget levererar hälsosamma miljöer genom att återskapa dagsljus och generera personligt anpassat ljus inomhus s.k. BioCentriskt ljus. F.n. har bolaget etablerat biocentriska miljöer för mer än 10 000 personer hos kunder runt om i världen. Intresset från marknaden är väldigt stort och BrainLit har ett betydande fokus på tillväxt. Bolaget är idag ca 25 medarbetare med huvudkontor i Lund och dotterbolag även i New York och Helsingfors. BioCentric LightingT, vilket är grunden för bolagets lösningar, vilar på väl etablerad forskning och är byggt på ett antal patentfamiljer. Det biocentriska ljuset bygger på symbiotisk intelligens d.v.s. ljuset anpassas i realtid utifrån indata från människa, maskin och algoritmer. Bolaget har nu även ett antal nya produktlanseringar framför sig. För mer information www.brainlit.com.

Beskrivning av tjänsten
Då BrainLit nu tar nästa steg i sin utveckling med ytterligare planer på tillväxt behöver de förstärka sin ekonomifunktion med en Financial Controller. Då rollen är ny kommer den att formas längs vägen i förhållande till organisationens utveckling och behov. Du rapporterar direkt till CFO och blir dennes högra hand framförallt inom redovisning, rapportering och ekonomistyrning där ni jobbar tajt tillsammans mot gemensamma mål.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Månads- och årsbokslut (inklusive årsredovisning och bolagsdeklaration)
Moms- och skattefrågor
Budget och prognosarbete
Koncernkonsolidering
Analys, uppföljning och rapportering
Stöd till CFO i ekonomistyrning
Kontinuerligt driva förbättringar och effektiviseringar av processer/rutiner

BrainLit erbjuder dig att vara med på denna spännande resa där du får möjlighet att utvecklas tillsammans med bolaget. Du kommer till ett glatt gäng i en entreprenöriell miljö som präglas av öppenhet och ett starkt engagemang hos samtliga. Här hittar man också på mycket skoj tillsammans!

Vem är du?
Du har en akademisk examen inom ekonomi. Kanske har du en bakgrund från revisionsbyrå och har jobbat brett med både redovisning och ekonomistyrning. Du känner dig trygg i redovisning enligt K3 och har du även kommit i kontakt med IFRS och koncernkonsolidering är detta en merit. Vidare har du en bra grundförståelse för moms- och skatteregler. Du anser att system ska utnyttjas på effektivt sätt och är en van användare av såväl affärssystem som Excel. Att jobba med förändringsprojekt och där allt sker i ett högt tempo är en del av vardagen. Din personlighet präglas av att du är analytisk, strukturerad och resultatinriktad men också med en känsla för att bygga relationer. Då du kommer att ha många kontakter såväl internt som externt är det viktigt att du känner dig trygg i din kommunikativa förmåga, såväl i svenska som engelska. Det krävs ett driv och att du på ett prestigelöst och ödmjukt sätt tar dig an utmaningar med en positiv framtoning. Framförallt är du personen som trivs i det mindre bolaget och ser fram emot att få vara med på en tillväxtresa!

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar BrainLit med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Jeanette Wahrenberg, 0707-765091 alternativt Patrik Lilja, 0709- 810048. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 27 oktober. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

ANSÖK